Új Olympus tükör nélküli: OM-D E-M10 Mark IV

0

Az Olympus új fényképezőgépet dob piacra a tükör nélküli OM-D szériájában. Az E-M10 Mark IV a középkategóriás MILC-ek közé sorolható.

Az új modell megkapta a magasabb kategóriás OM-D fényképezőgépeknél már általános 20 Mpixeles felbontású LiveMos szenzorát, emellett fejlettebb szenzorstabilizációval is rendelkezik, amely már 4,5 Fé előnyt képes biztosítani a reciprokszabályhoz képest, ezzel pedig lehetővé válik az esti/éjszakai városképek kézből történő fotózása is.
Gyorsult a sorozatfelvétel sebessége is a korábbi modellhez képest, az OM-D E-M10 Mark V nem kevesebb, mint 15 kép/mp sorozat sebességre képes.

Változatlan az elektronikus kereső, így a 100% lefedettségű OLED kijelzős EVF továbbra is 2,36 millió képpontból áll.

Az előd lefelé 45 fokban, felfelé 90 fokban dönthető LCD-jével szemben az OM-D E-M10 Mark IV 3″-os kijelzője már lefelé 180 fokban is hajtható, így a ma divatos szelfifotózásra és videobloggerkedésre is alkalmasabb, igaz, mikrofon bemenettel nem rendelkezik a gép.
Az érintésérzékeny LCD a kezelésben is segédkezik, hiszen érintésével a menüben is navigálhatunk, kiválaszthatjuk a megfelelő menüpontot, illetve fókuszpontot is választhatunk. Ez utóbbit ráadásul akkor is, ha az elektronikus keresőt használjuk: az LCD megérintésével kiválasztható a használni kívánt fókuszpont anélkül, hogy a gépet le kellene emelnünk a szemünk elől.

A nagy írási sebesség érdekében a gép UHS-II kompatibilis kártyafoglalatot kapott.

A videófelvételi képességekben nincs változás, továbbra is Ultra HD a legnagyobb felbontás, a képfrissítés pedig 24, 25 vagy 30 képkocka/mp.

Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől lesz kapható, az ajánlott bruttó hazai ára 260 ezer Ft.

Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV főbb jellemzői:

 • Képérzékelő: 20,1 Mpixel effektív felbontású 4/3″ LiveMos
 • Érzékenység: ISO200-25600 érzékenység 1/3 Fé lépésekben, kiterjeszthető ISO100-ra
 • Objektív: mFT bajonett
 • 2,36 millió képpontos, 1,23×-es nagyítású elektronikus kereső
 • rekesz- és zársebesség előválasztás, teljes kézi üzemmód
 • csendes fotózás elektronikus zárral
 • RAW formátum támogatása
 • LCD: 3″ 1,04 millió szubpixel, 180 fokban lefelé dönthető, 90 fokban felfelé hajtható, érintésérzékeny
 • AF mező választása LCD-n érintéssel EVF használatakor is
 • max. Ultra HD felbontású videórögzítés (30 kép/mp, Full HD-nél max. 60 kép/mp) max. fél óráig
 • expozíció sorozat, fókusz sorozat, HDR funkció
 • automatikus élességállítás 121 ponton, arcfelismerés
 • SD/SDHC/SDXC kártyahely, UHS-II kompatibilitás
 • beépített Wi-Fi vezérlő (2,4 GHz: b/g/n), okostelefonról való vezérlés lehetősége
 • Li-ion akkumulátor (360 kép kapacitás CIPA mérés szerint)
 • Hi-Speed micro USB2.0 és HDMI csatlakozás

Sajtóközlemény:

Minden pillanat egy emlék – őrizzük meg tökéletes minőségben!

FOTÓZZ. OSZD MEG. INSPIRÁLJ.
Olympus OM-D E-M10 Mark IV

2020. augusztus 4., Budapest – Az új Olympus OM-D E-M10 Mark IV maga a tökéletes fényképezőgép a mobilitás és a kreativitás metszetében. A kompakt méretű és könnyű váz, a továbbfejlesztett markolat, a mindössze az exponálógomb megnyomásával elérhető professzionális képek, a különféle felhasználásra optimalizált felvételi funkciók, valamint a nagyteljesítményű, 5-tengelyes képstabilizátor által kiváló eszköz minden pillanat lenyűgöző minőségű megörökítéséhez. A szelfikészítéshez ideális, lenyitható LCD kijelző és a nagyfelbontású elektronikus kereső biztosítja azt a szabadságot, melynek köszönhetően használója saját, egyéni fotós stílusát követheti. A képek megosztása a speciális okostelefon alkalmazással most minden eddiginél egyszerűbb – ráadásul az alkalmazás új tartalmat is kínál, mely segít az autentikus fotós technikák elsajátításában. A kiváló minőségű képalkotás élvezete mindenkinek – a családoktól kezdve, akik gyermekeik fejlődését szeretnék megörökíteni, a fotózás iránt rajongókig: az OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől kapható, 259.990.- HUF javasolt fogyasztói áron*.

A hagyományos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méret és tömeg révén az Olympus rendszer egyik legnagyobb előnye az elképesztő mobilitás – mely a kompakt méretű és könnyű vázak mellett ugyanilyen jellemzőkkel büszkélkedő objektíveket is magában foglal. A nagyfelbontású, nagyteljesítményű objektívek sorozata, illetve a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer éles, kiváló minőségű fotókat és videókat eredményez a legkülönfélébb témák, háttér, illetve körülmények esetén is. Az E-M10 Mark IV a legkisebb OM-D – az áttervezett markolatával és a legújabb képalkotó technológiákkal felvértezett gép tökéletes választás lehet mindazok számára, akik olyan kompakt méretű fényképezőgépet keresnek, ami mindig velük lehet.

Kiváló hordozhatóság és nagyteljesítményű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor kiváló minőségű fotók és videók készítéséhez
A klasszikus Olympus stílusjegyekkel ellátott váz minden eddiginél könnyebb – gyakorlatilag a standard kit objektívvel egy fél literes üdítő** súlyához mérhető – így optimális hordozhatóságot biztosít. Az új, áttervezett markolattal az E-M10 Mark IV kényelmes és biztos fogást nyújt. A vázba épített képstabilizátor akár 4,5 záridő lépésnyi kompenzációt kínál***, emellett új, 20 megapixel felbontású Live MOS érzékelő, illetve kiváló teljesítményű M.Zuiko objektívek biztosítják a szemet gyönyörködtető fotók és videók rögzítését – éjszakai, telefotó és minden más témában egyaránt. A hordozhatóság jegyében még egy lényeges funkció: a gép akkumulátora egyszerűen, a vázban hagyva is tölthető USB kábel segítségével, akár útközben is.

Sokoldalú felvételkészítési lehetőségek és szelfikhez ideális lenyitható LCD kijelző
Az E-M10 Mark IV olyan funkciók tárházával rendelkezik, melyek segítik az akár csak egyszer az életben átélhető pillanatok pontos és kiváló minőségű megörökítését – ilyen funkció például a 15 fps sebességű sorozatfelvétel. A továbbfejlesztett C-AF pontossága lehetővé teszi a mozgó témák folyamatos fókuszban tartását. Az arc prioritás / szem prioritás AF képes a profilból, vagy lehajtott fejjel látható modellünk arcának felismerésére is. A Silent felvételi mód segítségével a kioldó és a gép minden más működéshez kapcsolódó hangja kiiktatható – ez különösen hasznos minden olyan esetben, amikor a zajok egyáltalán nem kívánatosak, például egy előadói esten, vagy alvó gyermek fotózásakor.

Automatikus felvételi módban az Olympus OM-D felismeri a különféle felvételi szituációkat és automatikusan kiválasztja a leginkább megfelelő beállításokat. Az Advanced Photo (AP) mód használatával olyan fotókat is készíthetünk egyszerűen, melyekhez korábban komoly fotós tapasztalat volt szükséges: például a többféle expozíciós felvételek, vagy a csillagjárás és az autók éjszakai fénycsíkjainak megörökítése Live Composite módban – gond nélkül! A 4K videofelvétel funkciónak köszönhetően a legszebb pillanatok képként kiemelhetők a rögzített 4K filmjeinkből.

Emellett az – OM-D sorozatban elsőként megjelenő – lenyitható LCD érintőkijelző segít a különleges szelfik készítésében. A kijelző döntésével magas, illetve alacsony látószögekből is tökéletes fotók és videók készülhetnek – pontosan úgy, ahogy azt elképzeltük. Az E-M10 Mark IV nagyfelbontású elektronikus keresője gondtalan felvételkészítést biztosít erős napfényben is.

Az OM-D E-M10 Mark IV az FC-WR vakuvezérlővel és az FL-700WR vakuegységgel együtt vezeték nélküli vakuvezérlést tesz lehetővé.

Dedikált okostelefon alkalmazás a még élvezetesebb felvételkészítéshez
A vázba épített Wi-Fi és a Bluetooth® segítségével a dedikált OI.Share okostelefon alkalmazás a megörökített fotók és videók egyszerű és közvetlen importálását, így a gondtalan közösségi oldalon történő megosztását is lehetővé teszi. A csatlakoztatott okostelefon a Bluetooth segítségével távvezérlőként is használható. A fényképezőgép útmutatói és oktatóvideói az alkalmazásban is elérhetők, így a felvételi módszerek és technikák még egyszerűbben elsajátíthatók.

Kiegészítők
Az OM-D E-M10 Mark IV teljes mértékben kompatibilis az Olympus Mikro-NégyHarmad objektívek széles kínálatával – valamint más gyártók Mikro-NégyHarmad szabványú objektívjeivel is. Választhatunk további kiegészítőket is fényképezőgéphez, például pontosan testre szabott fotóstáskákat, elektronikus vakukat, vagy az ingyenesen letölthető képszerkesztő és munkafolyamat-kezelő Olympus Workspace szoftvert.

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras_accessories/index.html

Ár és elérhetőség
Az új OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől, 259.000.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el. Az OM-D fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható**** – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras/

OM-D E-M10 Mark IV:

 • Kiváló hordozhatóság és kreativitás
 • Kényelmes és biztos fogás a gondtalan felvételkészítéshez
 • Kompakt, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor egység akár 4,5 FÉ kompenzációval ***
 • Új 20 megapixel felbontású Live MOS szenzor
 • Akár 15 fps sebességű sorozatfelvétel
 • Továbbfejlesztett, precíz C-AF a mozgó témák folyamatos követéséhez
 • Arcprioritás / Szemprioritás AF funkció, ami profilból, illetve lehajtott fejjel látható modell esetén is pontos élességállítást biztosít
 • Sokoldalú felvétel funkciók:
 • AUTO mód gyönyörű felvételek készítéséhez, mindössze a kioldó megnyomásával, a gép által automatikusan kiválasztott beállításokkal
  SCN (Scene) felvételi mód a beállítások témához, vagy jelenethez optimalizált, egyszerű kiválasztásához
  AP (Advanced Photo) mód a jellemzően nehezebben elsajátítható fotós technikák gondtalan alkalmazásához
  Művészi szűrők a kreativitás támogatásához és Fine Tune funkció az effektek hatásának beállításához
 • Lenyitható LCD kijelző szelfik készítéséhez
 • 4K videofelvétel 5-tengelyes képstabilizátorral
 • Vázba épített Wi-Fi és Bluetooth® csatlakoztatás
 • Az akkumulátor a fényképezőgépben hagyva is tölthető, USB kábel segítségével
 • Elérhető augusztus közepétől, 259.000.- HUF javasolt fogyasztói áron*


* Ajánlott fogyasztói ár
**Kb. 476g M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ használatával (CIPA szabványnak megfelelően, a tartozék akkumulátorral és memóriakártyával – szemkagyló nélkül)
***M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ objektív használata esetén, 42mm gyújtótávolság mellett (35mm ekvivalens érték: 84mm), CIPA szabvány szerint, két tengely (Yaw és Pitch) korrekcióján mérve
**** A vásárlás helyén érvényes jogok szerinti kötelező jótállási idő meghosszabbítása hat hónappal.