Még profibb videózás jön Olympus OM-D MILC-ekkel!

0

Az Olympus új firmware fejlesztésén dolgozik, amely az OM-D E-M1X és E-M1 Mark III tükör nélküli gépeknél teszi lehetővé a HDMI kimeneten keresztül RAW videó mentését az Atomos Ninja V külső monitor/rögzítő használata során.
A firmware várhatóan ez év telén jelenik majd meg.

Sajtóközlemény:

Új fejlesztés bejelentés
RAW videó adatok átvitele Olympus OM-D gépekről Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitorra új firmware segítségével!

2020. szeptember 15., Hamburg – Az Olympus örömmel jelenti be, hogy olyan új firmware-t fejleszt, mely lehetővé teszi a RAW videó adatok átvitelét az Olympus OM-D E-M1X, illetve az E-M1 Mark III és az Atomos Ninja V HDR rögzítő-monitor között. A firmware megjelenése 2020 telén várható.

A fejlesztés az Atomos együttműködésével zajlik. Az adatok az Atomos Ninja V rögzítőben Apple ProRes RAW formátummal kerülnek mentésre, ami kiváló szerkesztési lehetőségeket kínál – így nagyobb rugalmasságot biztosít a professzionális filmkészítéshez szükséges utómunkákhoz, például a megfelelő expozíció beállításához, vagy a color grading feladatokhoz.

Az Olympus ezentúl is támogatja az autentikus filmkészítést és tovább fejleszti a kézből rögzíthető, nagyfelbontású videók felvételi lehetőségeit kisméretű és könnyű kamerarendszerével – mely többek között páratlan hordozhatóságot és rendkívül hatékony, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátort kínál.