DJI Pocket 2 – jobb szenzorral, szélesebb látószöggel

0

A DJI új terméket jelentett be a kompakt, motorikusan stabilizált kamerái közé. A korábban Osmo Mobile néven futó termékcsalád új tagja nemes egyszerűséggel a Pocket 2 nevet kapta.

A DJI Pocket 2 elődjéhez képest nagyobb szenzort és szélesebb látószöget kínáló objektívet kapott. Az 1/1,7″ típusú képérzékelő 64 Mpixel felbontású, az objektív 20 mm ekv. látószöget kínál, fényereje f/1,8.

A mindössze 117 grammos stabilizált kézi kompakt kamera 4k videófelvételek készítésére is alkalmas, akár 60 kép/mp képfrissítéssel, 100 Mbits/s sávszélességgel. A szoftveres támogatásnak köszönhetően fotó módban nem csak 16 Mpixeles, de nagy felbontású kép üzemmódban 64 Mpixeles képeket is készíthetünk.

A gyártó továbbfejlesztette a fókuszrendszert is, a Hybrid 2.0 AF fázis-különbség érzékelés és kontraszt detektálás keverékét alkalmazza és immár hatékonyabb témakövetést ígér, mint elődje.
A hangfelvételért felelős DJI Matrix Stereo rendszer négy mikrofont tartalmaz, így audio zoomot is alkalmazhatunk, illetve kiszűrhetjük a háttér nemkívánatos zörejeit, zajait.

A felvételi módok között ezúttal is megtalálható a pro mód (kézi érzékenység, záridő, expozíció kompenzáció és fókusz mód vezérlés), az Active Track 3.0 (téma követés a kamera automatikus elforgatásával), a slow motion (8×-os lassítás FullHD felbontásban), a Time-lapse/Hyperlapse (időzített sorozatból készített, elektronikusan stabilizált gyorsított felvétel, akár témakövetéssel, illetve a képkockák RAW formátumban mentésének lehetőségével), panoráma (180 fokos, vagy 3×3 képes nagy látószögű), élő videó továbbítás (Youtube vagy Facebook felé), valamint a történet mód (előre beállított kamera mozgások, presetek, zenék használata).

A DJI Pocket 2 ára 140 ezer Ft lesz, mini állványt, külső vezeték nélkül mikrofont (szélvédő huzattal) és nagylátószögű előtétet is tartalmazó Creator Combo kitért pedig 190 ezer Ft-ot kérnek.

Sajtóközlemény:

DJI Pocket 2
Örökítsd meg a varázslatot, varázslatos könnyedséggel!

Zsebméretű, ezáltal rendkívül hordozható – a DJI Pocket 2, egy apró kézikamera, amelynek segítségével könnyedén megörökítheted emlékezetes pillanataidat. Mechanikai stabilizátorának köszönhetően éles képeket és remegésmentes videókat készíthetsz vele!

• Zsebméretű
• 3 tengelyes stabilizált kamera
• ActiveTrack 3.0
• AI szerkesztő
• Tökéletes kepi minőség
• DJI Matrix Stereo hangrögzítés

Kis kamera a nagy pillanatokhoz
A DJI Pocket 2 tökéletesen elfér a kézben, a táskában vagy a zsebben, így bárhová magaddal viheted. Amikor a kalandod elkezdődik, vagy valami hirtelen megragadja figyelmed, a Pocket 2 készen áll, hogy rögzítse a pillanatot!

Egykezes felvétel
Indítsd el a felvételt egy másodperc alatt, hogy a képeiddel vagy videóiddal soha ne maradj le az élet varázslatos pillanatairól.

Glamour effektek
A Glamour effektek segítenek, hogy mindig a legjobb szelfidet oszthasd meg. A Pocket 2 93°-os látószöge rugalmasabb képkészítést és tökéletesen megkomponált felvételeket tesz lehetővé a közösségi médiára.

HD Panoráma
Fényképezd le az egész hegyláncot a 180°-os panorámával vagy készíts egy csoport szelfit a 3×3-as panorámával. Nem fogod elhinni, hogy egy ilyen kis kamera, ekkora hatalmas képeket tud készíteni.

ActiveTrack 3.0
Nem számít merre vagy hogyan mozogsz, a Pocket 2 téged és a barátaidat mindig a felvételek középpontjában tart az új ActiveTrack 3.0 követő funkcióval.

Timelapse
Alakítsd a hosszú órákat másodpercekké a Timelapse felvétel segítségével. A Motionlapse-szel ehhez, egyenletes kameramozgást tudsz hozzáadni. A Hyperlapse az EIS-t (elektronikus képstabilizátort) használja, hogy stabil képet adjon miközben az időben utazol. [1]

Story mód
Videó- és zenesablonok segítségével izgalmas mini-filmeket készíthetsz a Story módban mindössze néhány érintéssel.

AI szerkesztő
Nem vagy jártas, vagy nem is érdekel a vágás? Az AI szerkesztő automatikusan összefűzi a klippeidet áttűnésekkel és zenével, azonnal megosztható tartalmakat kreálva.

Mechanikus stabilizáció

Hollywood minőségű, stabilizált felvételek
Mi a DJI Pocket 2 titka? A háromtengelyes gimbal minden rázkódásból eredő mozgást kisimít a felvétel során. A technológia kiválóan alkalmas olyan kreatív fotókhoz is, mint amilyenek a kézi, hosszú expozíciójú felvételek.

Képminőség, ami vonzza a like-okat és a feliratkozókat

• 1/1.7-Inch szenzor
• 64MP Fotó
• 4K/60fps videó
• Hybrid AF 2.0 [2]

A DJI Pocket 2 egyedülálló fotós és videós képeségei révén könnyedén hozhatsz létre megosztásra érdemes tartalmakat, hogy a pillanat örökre megmaradjon.

HDR Videó
A vidám élet tele van színekkel, mutasd hát meg ezeket! HDR videó-módban a Pocket 2 elválasztja az egyes expozíciós szinteket egymástól, így a felvétel élettel teli részletekkel lesz tele.

8x Zoom
A Pocket 2 akkor is társad lesz, ha őrült részletekre vágysz! 64MP-es fényképek készítésekor a stabilizált kamera éles, nyolcszoros zoom felvételeket készít. [3]

Elképesztő videó, magával ragadó hangzás

A DJI Matrix Stereo technológia az élet minden részletével együtt rögzíti a hangokat, hogy később újra élhesd a pillanatot.

Stereo hangrögzítés
A markolaton elhelyezett négy mikrofon révén, valós térhangzást rögzíthetsz.

SoundTrack
A Pocket 2 hangrögzítésének fókusza igazodik a kamera irányához, ezáltal a témád mindig tisztán hallható lesz.

Audio Zoom
Ahogy a videó zoom-ol, úgy követi a hang is, így még dinamikusabb hangsávot létrehozva.

Irányított Audio
A Pocket 2 hangot három eltérő hangmintát alkalmazva képes rögzíteni, hogy az mindenképp passzoljon a jelenthez.

Kiegészítők a még több varázslathoz:
a) Mini Control Stick: Gyorsan vezérelheti a kamera irányát és a nagyítás mértékét a hordozható joystick-kal.
b) „Do-It-All” fogantyú: A Pocket 2 markolatának meghosszabbításaként csatlakozik, beépített Wi-Fi és Bluetooth modult, audio-csatlakozót, vezeték nélküli mikrofon vevőt, külső hangszórót és állványtartót tartalmaz.
c) DJI vezeték nélküli mikrofon szélvédelemmel: vezeték nélkül rögzíti a hangot a kristálytiszta hangzás érdekében, és kiküszöböli a szélzajt, ha külső helyszínen forgatsz.
d) Széles látószögű objektív: Képtorzítás nélkül növelheted a kamera látószögét 110°-ra.
e) Telefonrögzítő: Stabilabb rögzítést biztosít a Pocket 2 és a csatlakoztatott okostelefon között. A beépített állvány furat és vakupapucs révén kiváló vlog-setup.
f) Töltőtok: 1,5x töltheted fel vele a Pocket 2-t, miközben helyet is biztosít a microSD-kártyáknak és az ND-szűrőknek.
g) Vízálló tok: Készíts sima, víz alatti felvételeket a Pocket 2-vel, akár 60 m mélységben!
h) Tok: Védi a Pocket 2-t és külön rekeszeket tartalmaz okostelefon-adaptereknek, nagylátószögű lencséknek, a DJI Pocket 2 Micro állványnak és a DJI Pocket 2 Mini Control Sticknek.
i) Állvány rögzítő: 1/4 hüvelykes menetet használ bármely szabvány állványon való rögzítéséhez.
j) Micro állvány: Könnyen hordozható állvány, amelynek segítségével bárhol stabil felvételeket készíthetsz a Pocket 2-vel.

A DJI Pocket 2-vel kompatibilis Osmo Pocket kiegészítők:
k) DJI Osmo Pocket Extension Rod hosszabbító rúd: Beépített vezérlőt és gombokat tartalmaz a fogantyún, amelyek lehetővé teszik a Pocket 2 mozgásának, nyomon követésének és gimbal felvételi módjainak vezérlését.
l) ND szűrőkészlet: Mágnesesen csatlakozik az objektívhez, hogy a bejövő fényt 1/4, 1/8, 1/16 és 1/32 arányban csökkentse.
m) Vezérlőtárcsa: A beépített tárcsa vezérli a gimbal forgását vagy a billentést, a két funkciógomb jobb kompozíciókat tesz lehetővé.

Lábjegyzet:
1. Az EIS csak hyperlapse módban érhető el, itt automatikusan bekapcsol.
2. A Hybrid AF 2.0 kombinálja a kontraszt felismerést és az alak felismeréses autófókuszt, ezáltal gyorsabb és hatékonyabb fókuszállítást tesz lehetővé a kamera számára.
3. A 8x zoom 64MP-es fotóknál érhető el. A 4x zoom 16MP-es fotónál és 1080p videónál. A 3x zoom 2.7K videó felvételnél. A 2x zoom 4K videó felvételnél.