A Female in Focus 2020 díjnyertes fotói

0

A British Journal of Photography kiadója által kiírt nemzetközi fotópályázaton a fő téma a nők voltak, konkrétabban a női fotósok, hiszen a fotóriporterek berkein belül hiába végez sokkal több női fotós, az alkalmazott fotográfusok java része mégis férfi. Ezt ellensúlyozandó a kiírt pályázaton csak nők vehettek részt.

A zsűri két kategóriában hirdetett győztest, a szóló képek és a sorozatok között. A 22 legjobb nevezést kiállítják a new york-i El Barrio Artspace-ben 2020. november 2 és 21 között.

A fotópályázat zsűrije győztesnek hirdette ki Ada Trillo és Valentina Sinis fotográfusokat a sorozatok kategóriában, míg az önálló fotók kategóriájában Sara Lorusso vihette el a fődíjat.
Ada Trillo az Amerikai Egyesült Államok elnökének, Donald Trump bevándorlókkal és menedékkérőkkel szembeni idegengyűlölő politikájának következményeit dolgozta fel, Valentina Sinis azokról a kurdisztáni nőkről készített fotóriportot, akik az önégetést választották a tiltakozásuk jeléül a családon belüli erőszak elleni tiltakozásul. Sara Lorusso olaszországi furcsa párokat kutat, akik erősen különböznek a társadalomban megszokott pároktól.

Íme a fotópályázat díjnyertes fotói:

További részletek a fotópályázat weboldalán érhetők el:
https://femaleinfocus.com/winners-2020/