Canon Vision: virtuális szakmai kiállítást fejleszt a Canon

0

Az ember hajlamos a megszokott, kvázi mindennapos dolgokat maguktól értetődőnek, sőt elvárhatónak tekinteni. A koronavírus járvány azonban mindenkit rádöbbentett arra, hogy az élet egyes momentumai abszolút nem várhatók el kvázi mindenképpen elérhető lehetőségként. Jól tudjuk saját bőrünkön, mennyire tud hiányozni egy jó kikapcsolódást kínáló fesztivál, egy baráti borozgatás, de tulajdonképpen ide sorolhatjuk a szakmai programokat, kiállításokat, rendezvényeket.

Azt is tudjuk, hogy a Photokina idén a koronavírus miatt maradt el és sajnos komoly esély van arra, hogy ez jövőre is pontosan ugyanígy fog történni, de az sem kérdéses, hogy a CP+-szal kapcsolatban ugyanerre számíthatunk. A Canon azonban nem akarja kihagyni a rendszereinek, új termékeinek megismertetését az érdeklődőkkel, ezért olyan virtuális világot teremt, amely azt az érzetet kelti, mintha egy szakmai kiállításon volnánk.
A Canon Vision-ben tett virtuális séta során valóban hatalmába kerített a „photokina-feeling”, nagyon ügyesen elkészítették a standot, ahol a fotózás, videózás területén kaphatunk bőséges információkat, de akár szakmai kérdéseket is tehetünk fel – természetesen ezekre offline módon kaphatunk majd választ.
Nem csak szöveges változat jelenik meg előttünk, de videókat is megtekinthetünk, ehhez pedig külön videó szobát is alkottak. Igaz, a videók a jelenlegi béta stádiumban lévő változatnál kissé szaggatnak.

Az mindenesetre igazán pozitív, hogy a Canon ezekre a virtuális bemutatókra is komoly hangsúlyt fektet, így remélhetőleg a CP+-re időzített új termékeket már egy ilyen VR térben ismerhetjük meg közelebbről.

A Canon Vision egyelőre a regisztrált bétatesztelőknek érhető el, de bizonyos videók már publikus nyilvánosságot kaptak.