Tárhelykorlátot kap a Google Photos

0

A Google bejelentette, hogy 2021. június 1-től megszünteti a Google Photos tárhely korlátlanságát és felhasználónként 15 GB-ra korlátozza a fotók és videók tárolására használható felhő alapú szolgáltatást. Ez alól kivételt képeznek a Google Pixel okostelefon felhasználói (igaz, ők korábban az eredeti fotókat tárolhatták a Google-ön, de az új szabályozás miatt a feltöltött képeket a Google áttömöríti a hatékonyabb helykihasználás érdekében).
Ezen túlmenően a Google Drive-on is lesznek változások, így beleszámít majd a felhasznált tárterületbe a Google Workspace dokumentumok, valamint a táblázatok.

A Google a 2 évig inaktív (nem belépett) felhasználók tárhelyét is törölni fogja.

Jó hír viszont, hogy a 2021. június 1. előtt feltöltött képeket nem számítja bele az 15 GB-ba, csak az említett dátum utáni fotókat. Ráadásul a Google segít a tárhely felszabadításában is pl. a felesleges fotók törlésének felajánlásával (amelyet mesterséges intelligenciával ismer fel, pl. a berázott képeket).

Az érintetteket a Google minden esetben előzetesen értesíti.

Aki nagyobb tárhelyet szeretne, továbbra is igénybe veheti a fizetős tárhelyszolgáltatást, amelynek díjai nem változtak. 100 GB-ot havi 690 Ft-ért (vagy évi 6900 Ft-ért), 200 GB-ot havi 1090 Ft-ért (vagy évi 10.900 Ft-ért), míg 2 TB-ot havi 3590 Ft-ért (vagy évi 35.900 Ft-ért) válthatunk a Google One szolgáltatás révén.