Január 20-án indul a CP+ ingyenes regisztrációja

0

A február végi CP+ mindig is komoly színtere volt a fényképezőgép bejelentéseknek, a gyártók ugyanis előszeretettel időzítették erre az alkalomra az év eleji új termékeik megjelentetését.
Igaz, ez a szakmai kiállítás méretét tekintve mindig is kisebb volt, mint a pandémia és a lassuló iparág miatt többszörösen elhalasztott, majd jelen állás szerint határozatlan ideig törölt Photokina, de az itt tett bejelentések is voltak annyira meghatározók, mint a két évente megrendezett kölni rendezvényen.

A koronavírus járvány persze a CP+ szakmai kiállítást sem kíméli, a japánok azonban úgy döntöttek, hogy nem maradhat el a CP+, viszont a személyes kontaktus nélküli online eseménnyé alakul át.
Jó hír, hogy ez egyrészt szükségtelenné teszi az utazást (vajon hány száz kg-nyi CO2-vel kibocsátástól mentették meg ezzel a légkört?), másrészt viszont így a költségek is csökkentek, amely lehetővé tette az ingyenes részvételt.

A CP+ 2021 szakmai programjain előzetes regisztráció után ingyen vehetünk részt. A regisztráció 2021. január 20-án délután 1 órától indul – vélhetően a Japán idő szerint (ami itthon hajnal 5 órának felel meg), bár erre az angol nyelvű sajtóközlemény sem tér ki.
A gyártók bejelentéseiről, közvetítéseiről egyelőre nem tudunk, de azt már közzétették, hogy mik lesznek a szervező által kiírt, február 25-én tartandó első három online is megtekinthető előadás (az élő közvetítés után március 31-ig lehet majd visszanézni a videókat). Ezek pedig a következők:

  • A sportfotózás múltja, jelene és jövője – Masaya Maeda, CIPA elnök
  • Mit hoztak a MILC-ek az iparnak? – közös beszélgetés a Canon, Fujifilm, Nikon, OM Digital Solutions (Olympus), Panasonic, Ricoh (Pentax), Sigma, Sony, Tamron és a Tokina mérnökeivel
  • Digitális fényképezőgép piac szeminárium – Manabu Ohta, CIPA kutatási és statisztikai munkacsoport vezetője

A regisztrációra a CP+ hivatalos honlapján nyílik lehetőség.