Az Underwater Photographer of the Year 2021 díjazottjai

0

A víz alatti fotózás egyik legmeghatározóbb pályázata az Egyesült Királyságban kiírt Underwater Photographer of the Year, amelyre az elmúlt évben 68 országból több mint 4500 fotóval neveztek.
Nyilvánvalóan elég szűk réteg tud ezen a pályázaton indulni, hiszen a víz alatti fotózás nem csak bonyolult technikai megoldásokat és komoly felkészültséget igényel, de anyagi szempontból is nagyobb terhet ró a fotósra (víz alatti eszközök ára, utazási költségek, stb.). Arról nem is beszélve, hogy alapfeltétel a kristálytiszta vízen, az élővilág valamint az állatok viselkedésének precíz ismerete.

A tizennégy kategóriában zajló Underwater Photographer of the Year 2021 pályázaton az amerikai Renee Capozzola nyerte el a fődíjat a Francia Polinéziában található Moorea sziget közelében naplementekor készült felvételével, amelyen cápák cirkálnak a hullámzó vízben, felettük pedig sirályok láthatók.
A fotós beszámolója az alábbi videóban látható:

Magyar vonatkozású sikerről is beszámolhatunk, a portré kategóriában Tökölyi Csaba képét a kiemeltek közé választotta a zsűri.

A pályázat díjazott képeit galériánkban mutatjuk meg.
A képekre kattintva azok nagyobb méretben is megtekinthetők!

A fotókról bővebb leírások elérhetők az elektronikusan letölthető évkönyvben, valamint a pályázat weboldalán, ahol a kategória nyertesekkel készült rövid interjúk is megnézhetők.

Címlapkép: Underwater Photographer of the Year 2021 – Fődíjas – (c) Renee Capozzola (USA)