Canon Photo Cullin‪g: Sok rossz fotó által foglalt hely szabadulhat fel

0

Azt hiszem senkinek sem kell különösebben ecsetelnem, milyen gyorsan telik meg fotókkal a legnagyobb tárhelyű okostelefon memóriája is. A fotókat pillanatok alatt elkészíthetjük, viszont a felhalmozódott képek átválogatása igencsak időigényes feladat.

Ezt kívánja elősegíteni a Canon által piacra dobott Photo Culling szoftver, amely a mesterséges intelligenciát hívja segítségül és ami a fókusz, élesség, bemozdulás, zaj, csukott szemek, valamint az érzelmeket analizálja és ez alapján pontozza a fotókat.

Ezt követően kétféle leszűrést választhatunk: megadhatjuk a minimális pontszámot, amely után az ezt nem elérő képeket törölhetjük, vagy azonos témájú/tartalmú képekből kiválaszthatjuk a két legjobbat, a maradékot pedig törlésre jelöli a szoftver.
Ezen kívül az alkalmazás képes csoportosítani a fotóinkat, amelynek során dinamikus események mappájában rendszerezi a képeinket.

Az alkalmazás egyelőre csak iOS-re érhető el, így az iPhone és iPad tulajdonosok tudják hasznát venni, a szoftver használat évi 15 amerikai dollárba, vagy havi 3 dollárba kerül, az ingyenes kipróbálásra 3 napunk van.