Voigtländer APO-LANTHAR 35mm f/2 Sony E-re

0

A Cosina tovább bővítette a tavaly elkezdett, Sony E bajonettre kínált SE szériáját és bejelentette új, 35mm-es APO-LANTHAR objektívét.

Az APO-LANTHAR a kiváló képminőségű, magas minőségű termékek gyűjtő neve a Voigtländer objektívek között. Az 35mm f/2 egy legendás objektív, amelyet 1951-ben hoztak létre és amely már akkor elbűvölte a fotósokat kiváló képalkotási teljesítményével. Ezt a mintegy 120 éves múltra visszatekintő objektívet újította most meg a Cosina és adta ki annak elektronikus csatlakozással is rendelkező, Sony E bajonettte tervezett változatát, amely optikai felépítését tekintve megegyezik a Leica M bajonettes változattal, de rövidebb közelpontot kínál.

Az elektronikus csatlakozásnak köszönhetően a váz érzékeli a gyújtótávolságot és a beállított rekeszméretet is, így nem csak az EXIF információk tölthetők ki valós tartalommal, de a vázba épített stabilizátor is könnyebben használható (hiszen ismerni fogja a gyújtótávolságot).

A rekeszgyűrű a szokásos 1/3 blendés beugráson kívül folyamatos és csendes blendeállítás módban is használható, így az objektív videózásra is kiválóan alkalmas.

A Voigtländer APO-LANTHAR 35mm f/2 Sony E-re ez év márciusától lesz kapható, ára Japánban 120 ezer jen lesz (Európában kb. 1000 euró).

Voigtländer APO-LANTHAR 35mm f/2
Gyújtótávolság 35 mm
Lefedett képterület full-frame
Látószög 62,2°
Legszűkebb blende F16
Felépítés 11 lencsetag 9 csoportban
Fókusz rendszer manuális
Rekesz 12 lamellából
Közelpont 35 cm
Legnagyobb nagyítás 1:6,46
Szűrőmenet 49 mm
Méretek
(átmérő × hossz)
62,6 mm × 67,3 mm
Tömeg 352 gramm
Gyári kiegészítő napellenző