8-25mm f/4 objektív jön az „Olympustól” mFT-re

0

Manapság sokszor botlok olyan hírbe, amely az OM Digital Solutions elképesztő lelkesedéséről és a várható komoly fejlesztésekről szól – na persze, mi mást mondanának azt követően, hogy kiszervezték az Olympus alól a képalkotó üzletágat… Talán 1-2 még futó fejlesztés befejeződik, de aztán mi lesz? Erre viszont senki sem tud választ adni.

Jó hír viszont azoknak, akik kitartanak a „haldokló” rendszer mellett (mert valljuk be, manapság már a Panasonic – a mikro NégyHarmad másik alapítója – sem éppen hiperaktív ebben a szegmensben), hogy jön egy új objektív, amolyan ultra-nagy látószögű-standard zoom, mégpedig egy 8-25mm f/4.
Fel lehetne tenni a kérdést, hogy de vajon ki a fenének van szüksége egy 16-50mm f/8 ekvivalens objektívre, de mindenre lehet vevő. Akinek van egy könnyű és kicsi mikro NégyHarmados MILC-e és szereti a nagylátószögű fotózást, meg a standard látószöget is, annak jelenleg két alternatívája van: vagy vesz egy baromi drága ultra-nagy látószögű zoomot (a legalapabb Olympus M.Zuiko Digital ED 9-18mm f/4-5,6 is 230 ezer, a kicsit komolyabb Panasonic 7-14mm f/4 már 340e Ft, a Panasonic 8-18mm f/2,8-4 viszont 400 ezer, az Olympus M.Zuiko Digital ED 7-14mm f/2,8 PRO-ért pedig közel fél milliót kell leperkálni), mellé pedig egy lehetőleg könnyű standard zoomot, vagy vesz egyben egy utazózoomot, de akkor búcsút kell mondjon az igazán nagy látószögnek, hiszen ezek 24 mm. ekv.-től indulnak (pl. Olympus M.Zuiko Digital ED 12-200mm f/3,5-6,3).

Az új objektív tehát ezt a hiányosságot igyekszik pótolni úgy, hogy ad ultra-nagy látószöget is és ad standard látószöget is, cserébe pedig remélhetőleg nem lépi majd át az ára a 400 ezer Ft-ot. Már persze ha kap egy PRO végződést.

Ha van kedved, ITT megkeresheted, hogy hol is hangzott el az ominózus mondat (megmondom őszintén, én nem tettem, elhittem másoknak, hogy tényleg elhangzott 😉 ):