Új mikrofonok a Sony-tól

0

A Sony az egyre népszerűbb videoblogolás támogatásaként két új mikrofont dob piacra.

A Sony ECM-W2BT vezeték nélküli audió átjátszó interjúkhoz, YouTube-ra készült videókhoz, vagy akár tudósításokhoz is használható. A vevőt a Sony fényképezőgép vakupapucsába csúsztathatjuk, amely az ott lévő ún. Multi Interface érintkezőin keresztül adja át a jelet a gépnek. Ha ilyennel nem rendelkezik a gépünk, akkor a vevő oldalán lévő Mic Out aljzaton is kivezethető az audiojel, akár analóg, akár digitális jelként, amit a fényképezőgép mikrofon bemenetére vagy külső rögzítőre is köthetünk.
Az adó egység beépített mikrofont nem tartalmaz, de a készletben mellékelnek egy kis méretű mono mikrofont, amelyet bedughatunk az adó egység mikrofon bemenetére. A kis méretű kondenzátor mikrofonhoz szélzajcsökkentő huzatot is adnak.
A mikrofon bemenetre egyébként más mikrofonok is csatlakoztathatók, akár a lentebb bemutatásra kerülő sztereó csíptetős mikrofon is.
A jelérzékenység állításához az adón 10 dB-es és 20 dB-es erősítés állítható be, de akár erősítés nélküli módban is használhatjuk az eszközt.
A vezeték nélküli jelátvitel 200 méterig működőképes.

Az ECM-LV1 egy vezetékes (azaz akkumulátor nélkül használható), sztereó Lavalier mikrofon, amely 3,5 mm-es jack dugójával közvetlenül a felvevő eszközbe csatlakoztatható, kényelmes hordását pedig 360 fokban forgatható csíptető teszi lehetővé. Az ECM-LV1 használható az előbb ismertetett ECM-W2BT vezeték nélküli jeladóhoz is.
Az átviteli karakterisztikáról a Sony nem adott ki információt.

A Sony ECM-W2BT vezeték nélküli audio átjátszó készlet 230 dollárért, az ECM-LV1 vezetékles sztereó Lavalier mikrofon pedig 30 dollárért lesz kapható.