Ricoh Theta Z1 51GB

0

A Ricoh február végén jelentette be a Theta Z1 360 fokos kamera gyártásának leállítását, amelyben azt is jelezték, hogy dolgoznak egy utódmodellen.

Az új modell megérkezett, amelyet Ricoh Theta Z1 51GB-nek neveztek el. Gyakorlatilag ugyanazokat a képességeket örökölte, mint a Z1, de nagyobb belső tárhelyet kapott és az elektronikus zár is gyorsabb lett.
Az eszköz két egymásnak háttal álló halszem objektívvel és ezekhez illesztett 1″ típusú, 20 Mpixeles BSI-CMOS képérzékelővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a teljes gömbpanorámák és gömbvideók készítését (előbbit 23 Mpixeles, 6720×3360 pixeles felbontásban, utóbbit 4k UltraHD-ben 3840×1920 pixellel).

A fényérzékenység ISO 80 és 6400 közöttire állítható be, a zársebesség 60 mp és 1/25000 másodperc közötti tartományból kerül ki.

A képek JPEG formátumban vagy DNG RAW fájlokként menthetők – utóbbiakhoz a Ricoh a Theta Stitcher szoftvert kínálja a panorámaképek létrehozásához.
A beépített memória – amint azt a kamera neve is mutatja – 51 GB kapacitású lett (az elődmodellnél 19 GB volt), amelynek több mint 6000 fénykép JPEG formátumban történő tárolásához, vagy közel két óra 4K UltraHD 360 fokos filmek tárolásához elég.

A készüléket okostelefonról is vezérelhetjük a beépített vezeték nélküli adapternek köszönhetően.

A Ricoh Theta Z1 51GB működtetéséhez lítium-ion akkumulátor szolgáltatja az elektromosságot, ez egy töltéssel 300 fotó elkészítéséhez vagy körülbelül egy órányi videó rögzítéséhez kínál elegendő energiát. A gépen lévő USB Type-C csatlakozón keresztül nem csak az akkut tölthetjük, de akár működtetéshez szükséges áramot is felveheti innen a készülék.