Csoportos perbe fogták a Sonyt New Yorkban

0

A Sony ellen csoportos pert indítottak New Yorkban, amiért az általuk készített és forgalmazott, tükör nélküli Alpha 7 III – amely „kisebb, könnyebb és tartósabb, mint a DSLR társai” – zárszerkezete túl hamar hibásodik meg, amellyel 500 dolláros szervizköltséget keletkeztet.

A John Guerriero által benyújtott kereset szerint a Sony valótlanul állítja, hogy az Alpha 7 III tartósabb lenne a tükörreflexeseknél (zárszerkezete 200.000 expozíció élettartamú), hiszen több felhasználó jelezte már, hogy a viszonylag új Alpha 7 III gépük, amely már túl futott az 1 éves garanciaidőn, expozíció száma pedig 10 ezer és 50 ezer közötti, zárhibával működésképtelené vált.
A végleges meghibásodás előtt sorozatosan számoltak be furcsa zárhangról, illetve elsötétedő LCD-ről, valamint a gép kikapcsolására, majd visszakapcsolására felszólító hibaüzenetről.

Az érdekes egyébként az, hogy a felperes által idézett „smaller, lighter, and more durable than its DSLR counterpart” szöveget a Sony nem használta a váz bejelentésekor kiadott sajtóközleményben, a neten egyedül az amerikai B&H kereskedőház tükör nélküli rendszereket ismertető írásában találhatók meg ezek a szavak, de nem ugyanebben a mondatban.
Persze elképzelhető, hogy volt az USÁ-ban a Sony-nak egy kampánya, amelyben a fenti idézett mondatot használták.

A Sony-nak mindenesetre most igazolnia kell, hogy a meghibásodásokat nem az ő termékük esetleges nem megfelelő minőségű gyártása, hanem felhasználói hibák okozták. A csoportos per miatt azonban ez jóval nehezebben lesz kivitelezhető, várhatóan lesz néhány izzasztó órájuk az ügyvédeknek.

A kereset részletei ITT olvashatók, a hírünkben szereplő képek forrása is ez az oldal.

A felperest a Sheehan & Associates P.C. képviseli az ügyben.