Sony Alpha 7 III és Alpha 7R III firmware frissítések

0

A Sony közzétette ILCE-7M3 és ILCE-7RM3 fényképezőgépeinek legfrissebb firmware-eit.

Mindkét gép firmware frissítése ugyanazokat a módosításokat tartalmazza, így az Alpha 7 III v2.0-ás és az Alpha 7R III v2.0-ás frissítése után az alábbiak változnak:

  • A 400mm f/2,8 GM (SEL400F28GM) és a 24mm f/1,4 GM (SEL400F28GM) objektívek támogatása
  • Az optikai képstabilizálási teljesítmény optimalizálása és új képstabilizálási mód (3. mód) hozzáadása az objektívhez. (Csak „SEL400F28GM” esetén).
  • A menü kibővült a Function Ring(Lens) (Funkciógyűrű – objektív) beállítással.
    Megjegyzés: A SEL400F28GM típusú objektív esetén a Power Focus (Egyenletes fókuszváltás) beállítás mellett az APS-C S35/Full Frame Sel. (APS-C S35/Full Frame kiválaszt.) opció is hozzárendelhető a funkciógyűrűhöz.
  • A menü kibővült az [Aperture Drive in AF] (Blende meghajtószerkezete AF módban) beállítással.
    A „SEL400F28GM” vagy „SEL24F14GM” típusszámú objektív használata esetén, ha a [Silent priority] (Csendes előbeállítás) opció ki van választva, akkor a blende meghajtószerkezete kisebb hangot bocsát ki. Ez olyan felvételkészítési körülmények között hasznos,
    ahol a fényképezőgép által keltett zajnak minimálisnak kell lennie. Vegye figyelembe, hogy az autofókusz lassabbá válhat, ha a [Silent priority] (Csendes előbeállítás) opció ki van választva.

Új funkciók:

  • Az [AF Track Sens] (Automata fókusz általi követés érzékenysége) választható opció az egyéni gombbeállításoknál.
  • Az LA-EA3 közgyűrű esetén [link to product page] minden fókuszterület támogatott.
    Megjegyzés: Opciók hozzáadása a Focus Area (Fókuszterület) elemhez: „Zone”, „Expand Flexible Spot”, „Lock-on AF” („Zóna”, „Rugalmas pont bővítése” és „Követő AF”).
    A többszörös felvételkészítés most már rendelkezésre áll csendes felvételkészítéskor, ha a [File Format] (Fájlformátum) [RAW] vagy [RAW & JPEG] értékre van állítva, és a [RAW File Type] (RAW fájltípus) [Uncompressed] (Tömörítetlen) beállítást használja.

Egyéb javítások:

  • A fényképezőgép teljesítményének és általános stabilitásának növelése.
  • A RAW képek jobb reprodukciója, különös tekintettel az átmenetekre.
    Megjegyzés: Az Imaging Edge szoftvert frissíteni kell ahhoz, hogy látszódjanak a továbbfejlesztett RAW feldolgozás előnyei.
  • Ha olyan környezetben kell vakuval fényképezni, ahol villogó fényforrások vannak, javul az exponálás stabilitása.
  • Javult a folyamatosan készített felvételek csoportos kezelése.
    A frissített funkcióhasználatra vonatkozóan tekintse meg a Súgót.

A firmware frissítéshez szükséges fájlok és a frissítés menetének és benne rejlő veszélyek leírása a Sony terméktámogatás oldalain található, amelyek linkjeit hírünk alatt közöljük.