17×-es zoomátfogású 4k broadcast objektívet dob piacra a Canon

0

A Canon a korábban már megjelent, 20×-os zoomátfogású CJ20ex7.8B után ma egy új objektívvel bővíti a 4k broadcast profi objektívjeinek körét, a kissé enyhébb zoomátfogású, de nagyobb kezdő látószöget kínáló CJ17ex6.2B modellel, amely szintén rendelkezik beépített 2×-ező telekonverterrel.

Sajtóközlemény:

A Canon bejelenti új 4K broadcast objektívét:
CJ17ex6.2B nagy fókusztávolság terjedelemmel

2021. április 7. – A műsorszolgáltatásban egyre inkább váltanak HD-ról 4K-ra, ennek megfelelően a felvételek készítéséhez is növekszik az igény a 4K eszközökre. A Canon ezen a téren is szélesíti választékát, hogy a műsorkészítők számára sokoldalú kiegészítőket kínáljon. Az új CJ17ex6.2B a legújabb kompakt, könnyű és kitűnő optikai tulajdonságokkal rendelkező objektív 2/3” 4K kamerákhoz a Canon UHDgc zoom objektív sorozatában. Nagy gyújtótávolság-tartományával nagy látószögű és teleobjektív képességeket is kínál változatos stílus és látvány felvételekhez.
A CJ17ex6.2B a Canon már 18 termékből álló 4K broadcast objektív választékát szélesíti. A profik számára lehetővé teszi különböző munkák magas szintű lebonyolítását az élő eseményektől a stúdiófelvételekig.

Az iparági sztenderd 4K objektív
A 4K képesség mellett a CJ17ex6.2B minimalizálja a szellemképet és a tükröződést és a BT.2020 széles színskálán alapuló kamerák kromatikus aberráció-korrekciós funkciójával (WCG) is kompatibilis. Az UD lencseelemek egyedülálló optikai elrendezése kiváló színvisszaadást, valamint a széltől a szélig terjedő képélességet és kontrasztot eredményez. Hatékonyan elnyomja a kromatikus aberrációkat és rojtosodást is. HDR és a WCG támogatásának funkciójával a nézők által elvárt gazdag látványt és kiemelkedő képminőséget nyújtja.

Bármilyen műfajban helytálló eszköz
A nagy látószögű és a teleobjektív fókusztávolságokon történő rögzítésre egyaránt alkalmas, rugalmas megoldást kínálva a szakma igényeinek kiszolgálására. A CJ17ex6.2B objektív 17-szeres zoomarányt, 6,2 – 106 mm széles fókusztartományt biztosít, ami beépített 2x extenderrel 12,4 – 212 mm-ig növelhető. Könnyű, mindössze 2,07 kg súlya nemcsak állványon, de vállon tartva is remek 4K minőséget filmezhetnek. A filmesek sok mozgását igénylő műfajok, mint interjú, dokumentumfilm készítés terén is a megszokott HD objektív strapabírását és egyszerű működtetését nyújtja, de még jobb minőségben.

Teljesítmény a maximumon
A 16 bites abszolútértékű kódolóval ellátott CJ17ex6.2B ugyanazt a nagy teljesítményű digitális meghajtó egységet támogatja, amelyet más UHDgc objektíveknél és a Canon UHDxs sorozatában eddig ismertek. Ez a funkció azt jelenti, hogy az objektív inicializálás nélkül bekapcsolhat – biztosítva a funkcionalitást, például a kameraoldali aberráció korrekcióját és az objektív helyzetinformációinak érzékelését az indításkor – így nem marad ki egy fontos pillanat sem a rögzítésből. A 4K kamerarendszerek teljesítményének maximalizálása érdekében a CJ17ex6.2B három 20 tűs csatlakozót támogat – lehetővé téve a nagy pontosságú objektívadatok kiolvasását a zoom és fókuszigény igénybevétele mellett, amely a virtuális gyártási platformokkal való kompatibilitást is jelentősen támogatja.

CJ17ex6.2B műszaki jellemzők:

  • Nagy látószög 6,2 mm-nél, 17-szeres zoomaránnyal, amely széles fókusztávolság-tartományt biztosít 6,2 mm-től 106 mm-ig (12,4 – 212 mm beépített 2x telekonverterrel)
  • Hihetetlenül éles képminőség 4K felbontással
  • Könnyű és kompakt méret
  • Minimalizálja a szellemképeket és beveréseket
  • Beépített 2x extender