A Nature TTL Photographer of the Year 2021 legjobb fotói

0

Kihirdették az itthon vélhetően kevésbé ismert angol természetfotós weblap, a Nature TTL által kiírt nemzetközi fotópályázat eredményeit.
A pályázatot nyolc kategóriában hirdették meg, emellett a 16 év alattiaknak külön versenyt hirdettek. A zsűrihez mintegy 8000 fotó érkezett bírálásra, amelyből kategóriánként egy nyertest és egy második helyezettet választottak. A kategórianyertesek 1.500 angol fontot, a fiatalok versenyének nyertese 250 angol font értékű utalványt nyert.

A fődíjat és ezzel a Nature TTL Photographer of the Year 2021 címet Thomas Vijayan nyerte el, Borneoban, halszem objektívvel készült fotójáért, amelyen egy felfelé mászó orangután látható szokatlan perspektívából.
A fiatalok versenyét Thomas Easterbrook nyerte.

A Nature TTL Photographer of the Year 2021 pályázat döntősei közé két magyar fotós is bekerült, talán nem meglepő, hogy egyikük Máté Bence, aki három kategóriában is elérte ezt a szép eredményt. Ezúton is gratulálunk neki!
Külön gratulációt érdemel a 16 év alattiaknak kiírt versenyben elért döntős helyezéséért Kártyás Gergő, ahol csak az ő képe került még be a döntősök közé (az első és második helyezetten kívül, tehát mondhatjuk, hogy harmadik helyezéssel felér).

A pályázat legjobb fotóit az alábbi galériánkban lehet megtekinteni. A képre kattintva a galéria nagyobb méretben is végiglapozható.

A pályázatról és a fotókról részletesebb információ a Nature TTL pályázat weboldalán található.

A képanyag a Nature TTL engedélyével jelent meg.
Címlapfotó: Thomas Vijayan