Godox MF12 makróvaku rendszer

0

A Godox új rádiós vezérlésű vakurendszert dobott piacra, amelyet elsősorban makrózáshoz ajánl.

A Godox MF12 egy TTL vezérlésre is képes rádiós kontrollerből és külön vakukból áll. A vakuk természetesen a kontrollerrel rádióhullámon keresztül kommunikálnak. Nem csak az MG12 vezérlővel, de más Godox transmitterekkel is használhatók a vakuk, így a Godox XPro, X1 és X2 vezérlőkkel is.
A 16-os kulcsszámú, 12 Ws teljesítményű vakuk beépített, 6,2 Wh kapacitású lítium-ion akkumulátort használnak, amely mintegy 500 maximális teljesítményű villanáshoz kínál elegendő energiát. Az akku töltése USB Type-C csatlakozón keresztül történhet. A TTL működésen kívül manuális teljesítmény leosztás is választható, 1/1 és 1/128 között, 1 Fé lépésekben.
A vakuk rendelkeznek LED-es modellfénnyel is, ennek fényereje 10 lépésben állítható.

Az egyes vakukat az objektív szűrőmenetébe csavarható adaptergyűrűre illeszthetjük, egyszerre akár hat vaku is felhelyezhető. Az adaptergyűrű 49, 52, 55, 58, 62, 67, 72 és 77mm-es méretben érhető el.
A vakuk elé diffúzor, illetve különböző színű színmódósító szűrők is helyezhetők.

A Godox MF12 vaku ára 109 dollár, a hat darab vakut és a kontrollert is tartalmazó készlet pedig 723 amerikai dollárba kerül. Megvásárolni várhatóan októbertől lehet majd a termékeket.