Gyenge hónap volt a július a fototechnikai piacon

0

Noha az augusztusi adatok még nem állnak rendelkezésre, a júniusi és júliusi adatokból már látszik és kijelenthető, hogy gyenge volt az idei nyár is a fototechnika piacon – legalábbis a Japánban gyártott fényképezőgépek és objektívek világpiacon történő értékesítési számai alapján, amelyeket a CIPA hónapról hónapra közzétesz.

A nyár a legtöbb esetben visszaeső eladásszámokat mutat a fototechnikai termékek piacán, így nincs nagy meglepetés azzal kapcsolatban, hogy a június és a július szinte minden szegmensben gyengébb hónap volt, mint az előtte lévő április és május. Ami ezután izgalmas lesz, az az október elején publikussá váló augusztusi adatok, amiknél komolyabb előreugrást szeretne látni mindenki (legalábbis eddig ez volt a trend, bár tavaly a pandémia miatt ez előrébb csúszott).
Ami érdekes viszont, hogy egyedül a kompakt, azaz beépített objektívvel ellátott fényképezőgépek piaca tudott növekedni, amit valószínűleg az ebben a hónapban piacra került Sony ZV-1 kelthetett (a kompakt gépek piaca annyira szűk, hogy egy-egy új termék is jelentős kiugrást tud mutatni a grafikonon).

A Japánban gyártott fényképezőgépek és objektívek világszerte történt értékesítésszámait az alábbi grafikonok mutatják: