Bővült a Nikon objektív ütemterve, egy szupertele, egy nagylátószögű fix és két DX objektív is jön

0

A Nikon frissítette objektív ütemtervét, amelyen négy, korábban nem szereplő modell jelent meg.
A full-frame szenzoros gépekhez egy 400mm-es fix teleobjektív és egy nagylátószögű 26mm-es modell bővítette ki az eddigi 85 mm-es, 600mm-es és 800mm-es fixeket, valamint a 200-600mm-es zoomot.

A DX vonalon újdonság lesz a 12-28mm-es nagylátószögű zoom, valamint egy 24mm-es standard fix is várható.

A Nikkor Z 400mm t/2,8 TC VR objektív fejlesztését is bejelentette a Nikon, amelyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy rendelkezik majd egy beépített 1,4×-ező telekonverterrel is és optikai stabilizálás is elérhető lesz benne. A kiváló, fátyolmentes képminőség érdekében egy új bevonatot alkalmaznak majd a lencsetagokon, amely az eddigi leghatékonyabb reflexió csökkentő bevonat lesz a Nikon történelmében.

Sajtóközlemény:

A Nikon már fejleszti a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S fix szupertelefotó objektívet a Nikon Z-bajonettrendszerhez

2021. október 28.: A Nikon örömmel jelenti be a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S fix szupertelefotó objektív fejlesztését beépített 1,4x telekonverterrel az olyan teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépekhez, amelyekhez hozzátartozik a Nikon Z-bajonett.


* A tényleges termék külseje eltérhet a fenti képtől.

A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S az első olyan NIKKOR Z fix szupertelefotó objektív, amely az optikai teljesítmény csúcsát jelentő NIKKOR Z objektívek S-sorozatának tagja. A NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S realisztikus és kiemelkedő képeket ígér gyönyörű elmosódás és nagy felbontás elérésével.
Az objektív beépített 1,4x telekonverterrel rendelkezik és új bevonata a Nikon történetének legjobb tükröződésgátlását biztosítja. A kiválóan működő és a videófelvételt is támogató kialakításával a NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S a professzionális fényképészek segítségére lesz a kreatív kifejezésben.
A Nikon továbbra is egy új dimenzió elérésére törekszik az optikai teljesítményben a felhasználók igényeinek kielégítése mellett, hozzájárulva a képalkotási kultúra fejlődéséhez a képalkotási lehetőségek bővítésének reményével.