SSD-vel cache-elhető, három lemezes 2,5 GbE NAS-t dob piacra a QNAP

0

Fotósként könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy képeidet biztonságosan kell tárold – amelyekre természetesen a NAS-ok adják az egyik legjobb és leggyorsabb megoldást, a legolcsóbbnak számító, ám kissé lassúcska felhő alapú tárolás mellett. Ha azonban a gyors elérhetőség alapfeltétel, akkor nem kérdéses, hogy a NAS-ok lesznek a barátaid. Ezek közül is azok, amelyek a hagyományosnak számító gigabites Ethernet portnál gyorsabb, 2,5GbE (urambocsá’ 10 GbE) porttal is rendelkeznek.

A QNAP most egy olyan három lemezes, azaz könnyedén bővíthető NAS-t mutatott be, amely nem csupán a 2,5 GbE portja miatt lesz gyorsabb, mint egy átlagos gigabites Ethernet porttal rendelkező NAS, hanem azért is, mert külön foglalatot kínál két darab M.2 SSD számára, amely jelentősen felturbózza az írási és olvasási sebességet a friss adatok esetében.

A QNAP TS-234 négymagos Celeron N5105/N5095 processzorral dolgozik és akár 16 GB operatív memóriával is használható, így nagy mennyiségű információ titkosított adattárolása is villámgyorsan megvalósítható.

A NAS rendelkezik két 10 Gbps-os USB 3.2 Type és egy USB 3.2 elülső aljzattal, valamint HDMI 1.4 kimenettel is.

További információk a termékről az alábbi diákon, a lenti videóban, illetve a QNAP weboldalán találhatók.

Sajtóközlemény:

A QNAP bemutatta a nagy teljesítményű, 3-lemezes RAID 5 kompatibilis, 2,5 GbE NAS rendszert, amely támogatja az M.2 SSD gyorsítótárazást és az Edge TPU-t a virtuális gépek és Qtier futtatása érdekében

2021. november 19., Tajpej, Tajvan – A QNAP® Systems, Inc., a számítási-, a hálózatépítési és a tárolási megoldások vezető innovátora bemutatta a 3-lemezes RAID 5 kompatibilis TS-364 NAS rendszert, amely M.2 PCIe Gen 3 NVMe SSD bővítőhelyekkel és 2,5 GbE csatlakozással rendelkezik, hogy optimális teljesítményt biztosítson az otthoni és irodai környezetekben. A kevésbé hardverigényes virtualizáció/konténer támogatással és HDMI kimenettel rendelkező TS-364 egy központi tárolási, biztonsági mentési, fájlmegosztási és multimédiás megoldást kínál, amely funkciókban gazdag NAS alkalmazásokkal rendelkezik a nagyobb produktivitás és a határtalan szórakozás érdekében.

„Az új TS-364 NAS lehetővé teszi egy biztonságos RAID 5 tömb létrehozását három lemezzel, hogy optimalizált tárolókapacitást, nagy gyorsítótár teljesítményt és egy lemez meghibásodása elleni védelmet nyújtson. Az M.2 PCIe Gen 3 bővítőhelyekkel a TS-364 lehetővé teszi a gyorsítótár engedélyezését vagy az SSD tárolókészletek kiépítését a jobb teljesítmény érdekében, emellett támogatja az Edge TPU-t is az AI képfelismerés felgyorsítása érdekében. A készülék 2,5 GbE portja a nagy sebességű hálózati adatátvitelt, míg az USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) portjai a nagyméretű médiafájlok gyors átvitelét teszik lehetővé.

A TS-364 egy Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzorral (Turbo Boost 2,9 GHz-ig), Intel® AES-NI titkosítási motorral és 4 GB DDR4 memóriával rendelkező készülék. A TS-364 támogatja a hardveres gyorsítótárazást vagy a Qtier engedélyezését a jobb teljesítmény elérése érdekében. A TS-364 egy 2,5 GbE porttal lett felszerelve a következő generációs hálózatok támogatásához, emellett egy USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) és két USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) portot is tartalmaz, hogy gyorsabb adatátvitelt sebességet kínáljon a csatlakoztatott eszközök számára. A TS-364 tárolókapacitása egyszerűen bővíthető a TL és a TR bővítőegységek csatlakoztatásával.

Az TS-364 a legújabb QTS 5.0 operációs rendszerrel érkezik, amely több funkciókban gazdag otthoni és üzleti NAS alkalmazásokat tartalmaz: A File Station egyszerűsíti a NAS-on tárolt fájlok elérését, megosztását és kezelését webböngészőn keresztül; a Hybrid Backup Sync segítségével NAS-on tárolt fájlokat könnyedén átmentheted a felhőbe vagy egy másik NAS készülékre a 3-2-1 biztonsági mentési stratégia teljesítése érdekében; a Virtualization Station és Container Station támogatja a kevésbé erőforrásigényes virtualizációs alkalmazások futtatását; a QVR Elite lehetővé teszi egy élvonalbeli intelligens felügyeleti rendszer kiépítését; a KoiMeeter pedig teljes körű, többplatformos videokonferencia és vezeték nélküli prezentációs megoldást kínál. Az otthoni felhasználók emellett multimédiás alkalmazások széles választékát használhatják (beleértve a Plex®-et), így könnyedén streamelhetik tartalmaikat egy másik készülékre a hálózat segítségével, vagy a beépített HDMI portnak köszönhetően egy közvetlenül csatlakoztatott kijelzőn is megjeleníthetik kedvenc tartalmaikat.

Legfőbb tulajdonságok
TS-364: Intel® Celeron® N5105/N5095 négymagos processzor (Turbo Boost 2,9 GHz-ig); 4 GB DDR4 dual-channel memória (maximum 16 GB-ot támogat); 2x M.2 2280 NVMe Gen3 x2 SSD foglalat; 1x 2,5 GbE RJ45 port; 1x HDMI 1.4b 4K kimenet; 2 x USB 3.2 Gen 2 port, 1 x USB 3.2 Gen 1 port