The International Landscape Photographer of the Year 2021

0

A The International Landscape Photographer of the Year nemzetközi tájképfotó pályázat nyolcadik évadára több mint 4500 nevezés érkezett, amelyet a zsűri értékelt.
A fotókönyvbe kerülés 85,2% összpontszám felett vált lehetségessé, a szoros versenyt jól jellemzi, hogy 84% és 85% között mintegy 101 kiváló fotó található.

A zsűri döntése alapján Az Év Nemzetközi Tájkép Fotósa 2021-ben Aytek Cetin török fotográfus lett. Második helyezést ért el a holland Max Rive, harmadik lett Andrea Zappia olasz fotós.
Az összesített versenyen kívül a legnagyobb pontszámú fotókat is kihirdették, így Az Év Nemzetközi Tájkép Fotója 2021-ben Tanmay Sapka USA-beli fotós képe lett, második helyezést Cédric Tamani svájci fotós képe ért el, míg harmadik az ausztrál Ben Goode fotója lett. Mind a hatan 10.000 amerikai dolláros pénzdíjat is nyertek.

Galériánkban megmutatjuk a három nyertes fotóson és a három nyertes képen kívül a Top202 képből néhányat ízelítőül (magyar fotós képével idén sajnos nem találkoztunk a Top202-ben)
A teljes Top202 képanyag megtalálható a The International Landscape Photographer of the Year 2021 weboldalán.