Újabb közkedvelt objektív kerül a fiókba

    0

    A Canon és a Nikon teljesen egyértelműen a tükör nélküli rendszerek felé fordult, olyannyira igaz ez, hogy mindkét gyártó hónapról hónapra a kifutottak, vagy a „régi” címkével megjelölt termékek közé utasít egy korábban igen népszerű, tükörreflexesekhez fejlesztett F bajonettes objektívet.

    Ezúttal most a Nikonon volt a sor és most is egy népszerű darab kerül hamarosan a fiókba. A gyártó japán weboldalán közzétett, „régi” objektívek listára a mai napon került fel a Nikkor 70-200mm f/4G ED VR telezoom. Ez persze nem azt jelenti, hogy holnaptól nem lehet itthon sem kapni, csupán azt, hogy vélhetően leállt, vagy hamarosan leáll ennek a modellnek a gyártása, így szép lassan kikopnak majd a raktárkészletek.
    Egyelőre idehaza több boltban is kapható, de nagyon esélyes, hogy ők már nem kapnak további készletbővítést a Nikkor 70-200mm f/4G ED VR-ből.

    A legjobban egyébként azok jártak, akik 2015 őszén vásárolták meg az objektívet, hiszen akkori ára 350e Ft körüli volt, míg manapság 530 ezer Ft-ért vásárolható meg (2012-es megjelenésekor 420e Ft-ért került piacra).