Jelentkezz a CAPAZINE következő LET’S PET kiadványába

0

2022. március 1. éjfélig adhatod be jelentkezésedet szakmai önéletrajzoddal a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ által készítendő CAPAZINE – LET’S PET kiadványban való szereplésre, illetve a tizenkét alkalmas online workshopon való részvételre.

Sajtóközlemény:

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop előzi meg, a CAPAZINE műhelymunka vezetőivel és meghívott előadókkal. Célunk, hogy az elkészült kiadvánnyal a legtöbb európai fotós rendezvényen, fesztiválon megjelenjünk.

Célunk, hogy az elkészült kiadvánnyal a legtöbb európai fotósrendezvényen, fesztiválon megjelenjünk. A műhelymunkában résztvevő alkotók és elméleti szakemberek közös gondolkodással, tervezéssel és kísérletezéssel hoznak létre egy olyan többfunkciós kiadványt, amely egyszerre töltheti be a folyóirat, a plakát és a sokszorosított műtárgy funkcióit. A tematikus számok tartalmának előkészítésekor az adott témát elméleti és gyakorlati szempontból is vizsgáljuk: az elméleti szakemberek a teoretikus alapot biztosító írásokat és a résztvevő művészek munkáit elemezve szakszövegeket írnak, a fotográfusok pedig az adott téma mentén készítik el a CAPAZINE-ben megjelenő alkotásaikat.

Az ötödik szám címe LET’S PET!, központi témája az állat, az ember és az állat együttélésének formái, változatos viszonyai, illetve azok fotografikus bemutatása. A workshop során különböző tudományterületek (társadalomtudomány, jogtudomány, bölcsészettudomány, természettudomány, művészet, kommunikáció) eszközeivel vizsgáljuk mindezt az ökológiai válságban érintett jegesmedvék sorsától kezdve az internetet felrobbantó cicás képekig. A környezetünkben élő állatok ábrázolása a legősibb idők óta jelen van a kultúránkban, napjainkban pedig velük való foglalkozás a jövővel kapcsolatos alkotói kísérletezések egyik alapvető területének tekinthető.

Kulcsszavak: #cicáskép, #kutyáskép #állatok_az_iparban, #kritikai_gondolkodás, #jövőnarratíva, #fenntarthatóság, #interdiszciplinaritás, #együttműködés, #HAT #HumanAnimalStudies #NonHumanRelations #állatkert #állatjog

A 2022-es CAPAZINE műhelymunkára olyan fotográfusok, képzőművészek, designerek, kutatók és a témában jártas szakemberek jelentkezését várjuk, akiket foglalkoztat a fotografikus képalkotás, az állatvilág és a fotográfia kapcsolata, az állattenyésztés etikai kérdései, a fenntarthatóság témája, valamint a műfajok közti kísérletezés. Az alkotók mellett ezúttal is várjuk az elméleti szakemberek, szakszövegírók, valamint szépírók jelentkezését.

A CAPAZINE LET’S PET! számában közreműködnek:

A műhelymunka vezetői:
Miklósvölgyi Zsolt, az artPortal főszerkesztője
Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora

Meghívott előadók:
Szalai Dániel fotográfus danielszalai.com
Nemes Z. Márió költő, kritikus, esztéta esztetika.elte.hu/nemes-z-mario
Marta Bogdanska lengyel képzőművész, fotográfus, filmrendező, kulturális menedzser martabogdanska.com

A 2022-es CAPAZINE műhelymunkára olyan alkotók és szövegírók jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy részt vesznek a tizenkét alkalmas online workshop (csütörtök 18.00 órakor kezdődő 2 órás) online és offline foglalkozásain és az azt követő konzultációkon, valamint a kiadvány elkészítésében is tevékenyen közreműködnek.

A jelentkezéseket szakmai önéletrajz, online portfolió és rövid motivációs levél kíséretében a capazine@capacenter.hu e-mail-címre várjuk, „CAPAZINE 2022” tárggyal 2022. március 1. éjfélig.

Az egyes műhelymunkák létszáma korlátozott: a programon 10 fő fotográfus és 2 fő szövegíró tud részt venni. A jelentkezők közül a műhelymunka tagjait a beküldött anyagok alapján Gáspár Balázs, a Capa Blog szerkesztője, Mucsi Emese, a Capa Központ kurátora, valamint Miklósvölgyi Zsolt, az artPortal főszerkesztője választja ki. A foglalkozások nyelve magyar, a külföldi vendégelőadók esetében angol. A részvételt nyert pályázókat e-mailben értesítjük. A jelentkezéskor előnyt élvez, aki nem vett részt korábbi CAPAZINE workshopokon.