Soós Bertalan – Autósok

0

2022. február 17-én nyílik meg

Soós Bertalan
Autósok

című fotókiállítása.

Helyszín: Főfotó
Budapest, 1085. Baross u 10.

A kiállítást megnyitja: Winkler Róbert

A megnyitó időpontja: 2022. február 17. csütörtök 19.00

Tarts velünk Soós Bertalan rendhagyó fotókiállítására, aki az utca embere helyett most autósokat kapott lencsevégre – szokatlan fényviszonyok között.
Október második felében van egy hét, amikor a nap első és utolsó sugarai alacsony szögben szántanak végig Budapest leghosszabb sugárútjain, így a vakító fény pont szembe világítja a forgalomban résztvevőket. Reggel a városból kifelé igyekvőket az Üllői úton, este a belváros felé araszolókat pedig a Rákóczin.
Kevésbé örül a sofőr, annál inkább a fotós, hiszen ilyenkor a piros lámpánál várakozó, szürke hétköznapokban fel sem tűnő autósok életének egy-egy mozzanata természetes rivaldafényt kap.
Az 500 mm-es teleobjektívvel készített fotókon az erős fényviszonyoknak köszönhetően az árnyékban lévő képrészletek teljes feketeségbe vesznek, így rendkívül kontrasztos képek születnek. A szemkikockázásról a lehajtott napellenző árnyéka gondoskodik, emiatt személytelenül koncentrálhatunk a karakterekre, a fények és árnyékok furcsa játékára, továbbá olyan szokatlan, intim és vicces részletekre, amelyekre valószínűleg sosem figyelnénk fel.

A megnyitón a Botanist gin gondoskodik a finom italokról.

Az esemény facebook oldala: https://fb.me/e/2RY8txYb7