OM System M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4 PRO és 12-40mm f/2,8 II PRO

0

Az OM Digital Solutuions az új mikro NégyHarmados tükör nélküli fényképezőgépe mellett egy vadonatúj telezoom objektívet és egy átdolgozott, nagy fényerejű standard zoomot is bemutatott.

Az OM System M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4 PRO a már piacon lévő M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/2,8 PRO telezoom jóval kisebb és könnyebb kistestvére, kissé visszafogottabb fényerővel.

A 15 lencsetagjából kettő extra-alacsony szórású (ED), egy szuper-extra-alacsony szórású (Super ED), egy nagy törési mutatójú (HR) és két aszférikus. Közelpontja 70 cm, amelyhez 0,2×-es nagyítás társul.
Az objektív hossza az összecsukható kialakításának köszönhetően mindössze 10 cm (kinyitva, azaz használat közben 12,4 cm), tömege pedig csupán 382 gramm.

Az OM System M.Zuiko Digital ED 40-150mm f/4 PRO március közepétől lesz kapható, ára 325 ezer Ft lesz.

A másik ma megjelent objektív a korábbi M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 PRO átdolgozott kiadása, az OM System M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 II PRO. Ez komolyabb időjárásálló szigetelésekkel rendelkezik, mint elődje, így az IP53-as besorolást is megkapta (por bejutása ellen teljes mértékben védett, víz bejutása ellen eső esetében, vagy a függőlegeshez képest legfeljebb 60°-os szögben érkező permetező víz ellen védett, de nem vízálló, tehát vízbe nem meríthető búvártok nélkül).

Optikai felépítése teljesen azonos az elődével, azonban elülső lencsetagja immár fluorin bevonattal rendelkezik, amely vízlepergető hatású.

Az OM System M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2,8 II PRO szintén március közepétől lesz kapható, ára 360 ezer Ft lesz (10e Ft-tal magasabb az ár, mint az első verzióé).

Sajtóközlemény:

Bemutatkozik egy igazi „újklasszikus” standard zoom és a világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje

M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II és M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

2022. február 15., Hamburg – Az OM Digital Solutions GmbH nagy örömmel mutatja be két új Mikro-NégyHarmad szabványú M.Zuiko PRO objektívjét:

Az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II (35mm ekvivalens érték: 24-80mm) egy nagyteljesítményű standard zoomobjektív fix F2.8 fényerővel a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens nagylátószögtől a közép-telefotó tartományt jelentő 80mm ekvivalens1 értékig. A 2013. november 29-én bemutatott, immáron klasszikussá érett és igen népszerű M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO Mikro-NégyHarmad standard zoom objektív utódjaként – a legújabb technológiai megoldásoknak köszönhetően – még kiemelkedőbb képminőséget és időjárásállóságot kínál.

Az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO (35mm ekvivalens érték: 80-300mm) egy kompakt és könnyű telezoom objektív, mely igencsak széles gyújtótávolság-tartományt fed le, a közép-tele 80mm ekvivalens2 értéktől a telefotós 300mm ekvivalens2 értékig. Ez a kiváló teljesítményt nyújtó, fix F4.0 legnagyobb fényerőt kínáló M.Zuiko PRO objektív a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje1.

AZ OBJEKTÍVEK KÖZÖS JELLEMZŐI

Megbízható időjárásállóság a gondtalan felvételkészítéshez zord körülmények esetén is

• Fejlett, IP53 szabványnak megfelelő por- és cseppállóság, illetve fagyállóság -10°C hőmérsékletig
Mindkét objektív megfelel az IPX3 és magasabb szintű cseppállóságot vizsgáló teszteknek, messze felülmúlva a hagyományos IPX1 minősítést, valamint a porállóságot vizsgáló teszteket. Az IP53 por- és cseppállóság megnyugtató a kemény környezetben történő használat esetén. Megbízható működést kapunk alacsony hőmérséklet esetén is, akár -10°C hőmérsékletig, Az objektíveket hasonló por- csepp- és fagyálló vázzal párosítva a felvételkészítés akár esőben, hóesésben és poros környezetben is biztosított, anélkül, hogy aggódnunk kellene a felszerelésünk miatt.

• Fluorin bevonat
A víz-, olaj- és porlepergető tulajdonsága mellett a frontlencsén található fluorin bevonat hatékonyan csökkenti a súrlódást is. Mindkét objektív frontlencséje így szennyeződés esetén könnyedén tisztítható, akár tisztító fúvókával, vagy törlőkendővel, és a felvételkészítés szinte azonnal folytatódhat tovább.

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

1. Még kiemelkedőbb képminőség és a kompakt, könnyű kivitel minden előnye egy standard zoomobjektívben, a teljes gyújtótávolság-tartományban F2.8 legnagyobb fényerő mellett

• 14 lencsetag 9 csoportba rendezve a teljes zoomtartományban elérhető kiváló felbontás érdekében
14 lencsetag (köztük 1 EDA, 2 aszférikus, 1 DSA, 2 ED, 1 HD, 2 HR lencse) 9 csoportban, négy aszférikus lencsével – köztük egy DSA lencsével – melyek elhelyezése optimális a kompakt és könnyű kialakításhoz, illetve az M.Zuiko PRO objektívekre jellemző gyönyörű rajzolat eléréséhez. A zoom használatakor fellépő aberrációk hatékony kompenzálása kiváló felbontást eredményez a kép közepétől a széléig, a teljes zoomtartományban, a 24mm ekvivalens1 nagylátószögtől a telefotós középtartományt jelentő 80mm ekvivalens1 értékig. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

• Minden eddiginél tisztább, élesebb képalkotás
A legújabb gyártási technológiák jelentősen csökkentik az aszférikus lencsék felületi fényszórását, egyben jelentősen csökkentve a hagyományos objektívekre jellemző becsillanást, mely tiszta képrajzolatot eredményez. Az optimális hatékonyságú bevonatrendszer – beleértve a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonatot – javítja a szemből érkező fények hatásai ellen védekezést.

2. Sokoldalú funkciók sokféle alkalmazáshoz – többek között makró felvételekhez

• Kiváló minőségű közelképek 0,6x1 legnagyobb képnagyítással

Az objektív a teljes zoomtartományban 20cm tárgytávolságot tesz elérhetővé. A nagylátószög tartományban makrófotózásra is kiváló, látványos perspektívákat – a telefotós végén pedig a félmakró objektívekkel vetekedő 0,6x legnagyobb képnagyítást használhatunk kiváló közelképekhez. Az objektív a legkülönfélébb makrófelvételekhez is használható, valamint támogatja a Focus Stacking funkciót, mely különösen hatékony a közelképek alkotásához.

• MSC mechanizmus a gyors és halk AF érdekében
Az élességállításért felelős kompakt és könnyű fókuszegység két ragasztott lencséből és lineáris MSC (Movie and Still Compatible) mechanizmussal biztosít gyors és csendes AF teljesítményt. E kialakítás rendkívüli módon megkönnyíti kiváló minőségű fotók és videók készítését. Az objektív akár 50 fps (AF/AE Tracking) sorozatfelvételre is képes az OM SYSTEM OM-1 vázzal, a továbbfejlesztett kameravezérlési technológiáknak köszönhetően.

• Átgondolt tervezésű és kialakítású kezelőszervek
A kézi fókuszáláshoz egyszerűen csak magunk felé kell húzni a fókuszgyűrűt (Manual Focus Clutch mechanizmus), az objektív egyujjas vezérléséhez pedig az L-Fn (Lens Function) gomb használható. Ezek a funkciók lehetővé teszik a beállítások gyors elérését és módosítását – így a felvételkészítés késedelem nélküli folytatását.

Elérhetőség és árak:
M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

Javasolt fogyasztói ár: 359 990.-
Kapható: 2022. március közepétől

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II

LH-66D objektív napellenző
Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO és M.Zuiko Digital ED 12-40mm F2.8 PRO II objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.

Javasolt fogyasztói ár: 15 990.-
Kapható: 2022. március közepétől

FŐBB JELLEMZŐK: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO

1. A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje kiemelkedő képminőséggel

• Kiváló felbontás a teljes 80 – 300mm zoomtartományban
Ez az objektív is azt az alapvető felépítést használja, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO, mely kiváló felbontásáról híres: 15 lencsetagot (köztük 2 ED, 1 Super ED, 1 HR és 2 aszférikus lencsét) 9 csoportba rendezve. A speciális lencsék optimális elrendezése hatékonyan csökkenti a teleobjektívek használatakor gyakran megjelenő kromatikus aberrációt és kiváló felbontást eredményez a legnagyobb rekeszértékkel, a teljes zoomtartományban és képterületen – ugyanakkor a kompakt és könnyű kivitel minden előnyét kínálja. Az objektívet jellemzi a ZERO (Zuiko Extra-low Reflection Optical) bevonat, mely jelentősen redukálja a szellemképek és becsillanás hatásait a kristálytiszta képalkotás érdekében, bonyolult fényviszonyok esetén is, például ellenfényben. Ez a nagyteljesítményű objektív lenyűgöző optikai jellemzőivel teljes mértékben kihasználhatóvá teszi a vázak technológiai előnyeit – például a High Res Shot felvételi mód alkalmazásakor.

• A világ legkompaktabb és legkönnyebb1 telezoom objektívje, mely páratlan hordozhatóságot biztosít – belső zoomrendszere pedig a használhatóságot javítja
A visszahúzó mechanizmusnak köszönhetően a világ legkompaktabb és legkönnyebb modellje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között. Kb. 99,4 mm hosszú (124 mm használat közben) és kb. 382 g, így igazán könnyedén hordozható. Tervezésénél a fő cél a könnyed használat elérése volt. Ehhez olyan mechanizmus tartozik, mely az objektív visszahúzását és a tároláshoz tökéletes alapállapotra váltását egyszerűen csak a zoomgyűrű elforgatásával végzi. Belső zoomrendszere az objektív hosszát a teljes tartományban azonos méreten tartja, mely az objektív tömegközéppontjának minimális változását eredményezi. Az objektív elején alkalmazott kompakt és könnyű lencsék jelentősen csökkentik a nehézkesség érzetét, kiküszöbölik a hosszú teleobjektív-házak problémáit, így a felvételkészítés még könnyebbé és kiegyensúlyozottabbá válhat.

2. 70cm legkisebb tárgytávolság (a teljes gyújtótávolság-tartományban), illetve makrófotós használhatóság 0,41x2 legnagyobb képnagyítás mellett
Ez a modell 70cm legkisebb tárgytávolságot kínál a teljes zoomtartományban, csakúgy, mint az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2.8 PRO. A telefotó végén a közelképek készítése 0,41x legnagyobb képnagyítás mellett lehetséges. Bár egy telezoom objektívről beszélünk, mégis kiváló közelkép-felvételi képességeket találunk, számos alkalmazáshoz. Például a Focus Stacking3 felvételi mód is támogatott, mely több felvételt készít eltérő élességállítással, majd az éles képrészletekből automatikusan egyetlen, végleges képet. Kompatibilis vázzal párosítva ez a mód kiválóan alkalmas olyan makrófelvételek készítésére, melyek a teljes témát egységesen élesen mutatják meg.

Elérhetőség és árak:
M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO
Javasolt fogyasztói ár: 324 990.-
Kapható: 2022. március közepétől

Tartozékok: M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO
LH-66E objektív napellenző
Kifejezetten az M.Zuiko Digital ED 40-150mm F4.0 PRO objektívhez tervezett napellenző. Csökkenti a túlzott mennyiségű fény bejutását ellenfényben, valamint védi az objektívet.
Javasolt fogyasztói ár: 14 990.-
Kapható: 2022. március közepétől

1 2022. február 15-i adat. A világ legkompaktabb és legkönnyebb objektívje a fix fényerős, 300mm ekvivalens (35mm ekvivalens) telezoom objektívek között (saját kutatások alapján)
2 35mm ekvivalens
3 A funkció használatához szükség lehet a fényképezőgép firmware-jének frissítésére. A támogatott gépekkel és firmware verziókkal kapcsolatos információkért kérjük, tekintse meg weboldalunkat.