3. #kattanjki fotópályázat

0

Idén is megrendezik az ezúttal harmadik #kattanjki portréfotó pályázatot, amelyre hobbifotósok és profik képeit egyaránt várják, fotóikat külön kategóriában értékeli majd a zsűri.

A hobbifotósok számára a nevezés díjmentes, a profik pedig 6000 Ft-ért adhatnak be nevezést, amelyért cserébe öt fotót küldhetnek be. (Profinak minősül már az is, aki akár fotós képesítés nélkül honoráriumért készít másoknak fotókat).

A profi kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezést benyújtani:


    NŐI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
  • FÉRFI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
  • GYEREK portré (14 évnél fiatalabb gyermekről készült fénykép)
  • CSOPORTOS portré (bármilyen korosztályról, a fotón legalább két személy szerepel)
  • KREATÍV portré (absztrakt, fine art, részlet, sziluett vagy kompozit fotó, a személynek nem szükséges felismerhetőnek lennie)

A pályázat díjazása a következő:

  • PROFI kategória fődíj (1 db): 150.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány
  • PROFI alkategória díjak (5 db): 25.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványok
  • HOBBI fődíj (1 db): 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány

Különdíjak közönségszavazás alapján:

  • PROFI különdíj (1 db): #kattanjki Mentorprogram részvételi lehetőség + 2 órás egyéni konzultáció 100.000 Ft értékben
  • HOBBI különdíj (1 db): 2 órás modellfotózási gyakorlat Duba Diával 100.000 Ft értékben

Jelentkezési határidő: 2022. március 31. (csütörtök), 20.00 óra

Nevezni a fotopalyazat.com oldalon lehetséges.

címlapkép: Vér Attila / #kattanjki fotópályázat

Sajtóközlemény:

Van egy jó portréd? Indul a 3. #kattanjki Fotópályázat!

Ismét megszervezik a #kattanjki Fotópályázatot, immár harmadik alkalommal. A nevezés már elindult, a szervezők ezúttal is portréfotókat várnak. A résztvevők az elismerés mellett értékes díjakkal is gazdagodhatnak, összesen 525 000 Ft értékben. A verseny főtámogatója a Fotoplus. A zsűrit a fotós szakma olyan jeles képviselői alkotják, mint Schram András, Duba Diána és Bodogán Sándor.
Milyen fotókkal lehet nevezni?
A versenyen idén is külön kategóriában indulnak a profi és a hobbi fotósok. A profi kategóriában portréfotókat várnak a pályázat szervezői öt különböző alkategóriában (férfi, női, gyerek, csoportos és kreatív portré).
Hogyan lehet nevezni?
A nevezésre a fotopalyazat.com oldalon keresztül van lehetőség.
Meddig lehet nevezni?
A nevezési határidő 2022. március 31. 20:00 óra.
Miért #kattanjki?
A kezdeményezés a #kattanjki – fotózás, Photoshop, Lightroom ötletek és tanácsok Facebook csoportban indult útjára kihívások formájában. A csoport célja, hogy inspirációt, illetve segítséget adjanak a fotózni tanulóknak. A pályázatot a csoport két alapító tagja, Ihász Ingrid és Akszjonovics Aljona szervezi.

Friss információért és inspirációért érdemes követni a pályázat Facebook oldalát (facebook.com/kattanjkifotopalyazat), részletes nevezési feltételek pedig a kezdeményezés honlapján találhatók (fotopalyazat.com).

Nevezési feltételek
A Pályázatról
A #kattanjki Fotópályázatot (“Pályázat”) az AXXAPHOTO Bt. és Ihász Ingrid egyéni vállalkozó szervezi (“Szervezők”). A Pályázat célja, hogy amatőr (hobbi) és profi fotósok számára (“Pályázók”) lehetőséget adjon portréfotóik megmérettetésére. A nyertes fotók kiválasztásáról zsűri, illetve közönségszavazás dönt. A Szervezők értékes nyereményekkel díjazzák a HOBBI kategória, illetve a PROFI alkategóriák győzteseit, illetve a HOBBI és PROFI kategóriákban különdíj, illetve a PROFI kategóriában fődíj is kerül megállapításra. A közönségszavazásra kerülő, illetve a győztes fotók jelen honlapon, a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán, illetve a kattanjki – fotózás, Photoshop, Lightroom ötletek és tanácsok Facebook csoportban kerülnek bemutatásra. Minden díjazottat értesítünk emailben is.
Ki vehet részt a pályázaton?
A Pályázaton a 18. életévüket betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt. Ha a Pályázó cselekvőképessége korlátozott, akkor törvényes képviselőjének beleegyezése szükséges. A Pályázaton a Szervezők, illetve a zsűri tagjai és hozzátartozóik nem vehetnek részt. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy saját belátásuk szerint bizonyos személyeket kizárjanak a versenyből.
Milyen kategóriákban lehet indulni?
A Pályázaton HOBBI és PROFI kategóriában lehet indulni. A HOBBI kategóriába az amatőr fotósok képeit várjuk, akik nem rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy nem fotóznak térítés ellenében mások számára. (Ha fotós iskolába jársz, bár még nincsen végzettséged és nem is fotózol térítés ellenében, arra buzdítunk, hogy a PROFI kategóriában mérettesd meg magad!) A HOBBI kategóriába személyenként 1 db kép nevezhető és a nevezés díjmentes. Amennyiben több kép kerül nevezésre, a legutolsót tekintjük érvényes nevezésnek. Amennyiben a következő bekezdésben szereplő definíció szerint profinak számító fotós a HOBBI kategóriába ad le nevezést, azt érvénytelennek tekintjük.
A PROFI kategóriákba hivatásos fotósok képeit várjuk, akik rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy akár főállásban, akár mellékállásban, térítés ellenében fotóznak mások számára. Hobbifotós nevezhet képeket a PROFI kategóriába, ha szeretné ebben a mezőnyben megmérettetni magát. A PROFI kategóriába legfeljebb 5 db kép nevezhető, bármely alkategóriába, vagy akár egyetlen alkategóriába is. A nevezés díja egységesen 5.990 Ft/5 db kép.
A PROFI kategóriába történő nevezéssel a Pályázó vállalja, hogy megfizeti a nevezési díjat. A nevezési díj visszaigénylésére nincsen mód. A nevezési díjat az AXXAPHOTO Bt. által kiállított, emailben megküldött díjbekérőből elérhető bankkártyás fizetéssel szükséges rendezni. Amennyiben a Pályázó banki átutalassal fizeti az összeget, kérjük a díjbekérő sorszámát a megjegyzésben felültetni. Ennek elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni, hogy azonosítható a Pályázó, és ilyen esetben a Pályázati nevezést sem tudjuk figyelembe venni (az összeget ebben az esetben természetesen visszatérítjük). A céges számlára vonatkozó igényt a számlázási adatoknál megadott cégnévvel (vagy egyéni vállalkozó megjelöléssel) és adószámmal lehet jelezni. A nevezési díjnak a díjbekérőn szereplő fizetési határidőig, de legkésőbb 2022.04.03. éjfélig szükséges beérkeznie.
A PROFI kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezni:
• NŐI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
• FÉRFI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
• GYEREK portré (14 évnél fiatalabb gyermekről készült fénykép)
• CSOPORTOS portré (bármilyen korosztályról, a fotón legalább két személy szerepel)
• KREATÍV portré (absztrakt, fine art, részlet, sziluett vagy kompozit fotó, a személynek nem szükséges felismerhetőnek lennie)
A fénykép tetszőleges stílusban készülhet, hagyományos portré, lifestyle vagy dokumentarista fotó egyaránt nevezhető. Kültéren, beltéren és stúdióban készült képeket egyaránt várunk. A Pályázatra olyan kép nem nevezhető, amely valaki más szellemi terméke, azaz például fotós oktatáson, tanfolyamon, workshopon való részvétel során készült. Ilyen esetben a Pályázó kizárásra kerül a Pályázatból.
A Pályázatra csak saját fényképpel lehet jelentkezni, amely felett a Pályázó teljes szerzői és használati joggal rendelkezik, és amelynek témája nem ellenkezik a Magyarországon érvényes jogszabályokkal, illetve a képen szereplők személyiségi jogaival. Csak olyan kép tölthető fel, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása teljes egészében a Pályázó felelőssége, a Pályázó mentesíti a Szervezőket minden harmadik fél által támasztott esetleges követelés alól.
A Pályázatra csak 2020.01.01-je után készült fotókat várunk.
Amennyiben ugyanaz a kép, ugyanabba a kategóriába vagy alkategóriába többször kerül beküldésre, az utolsót vesszük figyelembe és a PROFI kategória esetén a nevezési díjat csak egyszer szükséges rá megfizetni. A Pályázó bármikor visszavonhatja fotóit a Pályázatból, amennyiben ezt az igényét jelzi az info@fotopalyazat.com email címen a saját neve, illetve a beküldött fájlnév megjelölésével.
Hogyan történik a nyertes képek kiválasztása?
A HOBBI kategóriába nevezett képeket kéttagú zsűri értékeli: Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A fődíj nyertese szubjektív szempontok alapján, a zsűri döntése nyomán kerül kiválasztásra. A HOBBI kategória különdíja közönségszavazás alapján kerül megállapításra. A kéttagú zsűri által előszűrt képek feltöltésre kerülnek a Kattanjki Fotópályázat Facebook oldalára és a legtöbb like-ot kapó kép készítője kapja meg a különdíjat.
A PROFI kategóriába nevezett képek előzetes szűrését Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid látja el. Az általuk kiválasztott, alapvető szempontoknak megfelelő (pl. helyes expozíció, megfelelő élesség) képek kerülnek a szakmai zsűri elé, melynek tagjai: Schram András, Duba Dia, Bodogán Sándor, Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A zsűritagok előre meghatározott, közös szempontrendszer alapján pontozzák a képeket. Minden PROFI alkategóriában a zsűri értékelése alapján összesített legmagasabb pontszámú kép nyer. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A PROFI kategória nyertese (fődíj) az a fotós lesz, aki 5 db képet nevezett a Pályázatra, és képeinek átlagpontszáma a legmagasabb volt. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A zsűri döntésével szemben reklamációnak helye nincs. A PROFI kategória különdíja közönségszavazás alapján kerül megállapításra. A zsűri két tagja (Akszjonovics Aljona, Ihász Ingrid) által előszűrt képek feltöltésre kerülnek a Kattanjki Fotópályázat Facebook oldalára és a legtöbb like-ot kapó kép készítője kapja meg a különdíjat. A megfizetett nevezési díj semmilyen esetben nem igényelhető vissza.
Milyen díjakat lehet nyerni?
A zsűri értékelése alapján az alábbi díjak kerülnek kiosztásra a Pályázat során:
• PROFI kategória fődíj (1 db): 150.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány
• PROFI alkategória díjak (5 db): 25.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványok
• HOBBI fődíj (1 db): 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány
A Pályázat különdíjai közönségszavazás alapján kerülnek kiosztásra:
• PROFI különdíj (1 db): #kattanjki Mentorprogram részvételi lehetőség + 2 órás egyéni konzultáció 100.000 Ft értékben
• HOBBI különdíj (1 db): 2 órás modellfotózási gyakorlat Duba Diával 100.000 Ft értékben
A nyertesek a Pályázaton való részvételről és helyezésről oklevelet kapnak. A nyeremények készpénzre nem válthatók és harmadik fél részére nem ruházhatók át.
Meddig tart a Pályázat és milyen technikai követelményei vannak?
A fotókat 2022.03.31. 20:00-ig lehet beküldeni.
• HOBBI kategória: A képfeltöltés webes felületen keresztül történik, melynek elérhetősége a jelentkezés során megadott email címre kerül kiküldésre.
• PROFI kategória: A képfeltöltés – egy a HOBBI kategóriától eltérő – webes felületen keresztül történik, melynek elérhetősége a jelentkezés során megadott email címre kerül kiküldésre.
Az egyéb úton benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.
A beküldhető képek felbontása minimum 1920×1080 pixel, fájlmérete pedig maximum 5 megabájt (MB). A képek kizárólag JPEG formátumban küldhetők be. A fotók szabadon utómunkázhatók, manipulálhatók, akár több saját fotóból is összeilleszthetők, ugyanakkor nem szerepelhet rajtuk semmilyen keret vagy vízjel. Bármilyen eszközzel – fényképezőgép, mobiltelefon – készített képek nevezhetők a Pályázatra. Kérünk, hogy a file elnevezésében az alábbi nevezéktant kövesd: vezetekneved_keresztneved_kep_cime.jpg
A nyertes képek felhasználása
A Pályázók a Pályázaton való részvétellel határozatlan időre szóló használati joggal ruházzák fel a Szervezőket, hogy a nevezett fotó(ka)t a jelen vagy jövőbeli Pályázatokkal összefüggő marketing és pr célok érdekében felhasználják. Ez a jog kiterjed a közzététel, a sokszorosítás, az illusztráció és a terjesztés lehetőségére.
A Pályázó vállalja, hogy amennyiben beküldött fotóját díjazzák, azt eredeti, teljes méretben a Szervezők rendelkezésére bocsátja. A felhasználási engedély magában foglalja a benyújtott fotók minden médiacsatornán, digitális vagy nyomtatott formában történő felhasználását (beleértve a közösségi média csatornákat is, pl. Facebook, Instagram, YouTube). A nyertes fotók közzétételével együtt a Szervezők a Pályázó teljes nevét tüntetik fel szerzőként. Egyéb üzleti célra történő felhasználásra kizárólag a Pályázó külön hozzájárulása esetén kerülhet sor.
A Pályázat Szervezői fenntartják a jogot, hogy a megjelölt témáktól eltérő fotókat törölje és a Pályázót kizárja a Pályázatról. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy módosítsák vagy kiegészítsék a Pályázat Nevezési feltételeit.
A fotók elküldésével a Pályázó elfogadja a Nevezési feltételeket.