Viltrox EF-R3 Pro 0,71×

0

A Viltrox új objektívet dob piacra EF-R3 Pro 0.71× néven, amely Canon EF bajonettes objektívek használatát teszi lehetővé a Canon RF bajonettes filmezős MILC-eken (jelenleg csak a Canon EOS C70 és a Red Komodo 6k ilyenek) úgy, hogy a feltekert objektív képét a full-frame szenzornál kisebb szenzorra kicsinyíti, ezáltal látszólag megnöveli a látószöget (tulajdonképpen kiiktatja a kisebb szenzor képkivágását) és növeli a fényerőt is egy egész blendével.


Az adapterrel kompatibilis objektívek listáját a gyártó egy táblázatban foglalta össze:

A négy lencséből felépülő Viltrox EF-R3 Pro 0,71× adapter különlegessége még az, hogy az EF bajonett ún. „pozitív zár” kialakítású, azaz az objektív úgy helyezhető fel az adapterre, hogy azt nem kell elforgatnunk (az adapteren lévő gyűrű fordul el). Ez lehetővé teszi az adapter kényelmesebb használatát follow-focus rendszerek használatakor.


Az adapter elektronikus csatlakozásokkal is rendelkezik, így lehetővé teszi az objektívek autofókuszának, rekeszvezérlésének és optikai stabilizátorának működését, és az objektív paramétereinek EXIF meta​​adatok közé mentését.

A csupán 200 grammos adapter 316 amerikai dollárért vásárolható meg.
Viltrox EF-R3 Pro 0.71x Focal Reducer with Fixed Plate for Canon EF lens to mount on RF Mount Cine Camera EOS C70 Red Komod