Folytatódik a piac lassú bővülése

0

A japán CIPA ismét közzétette a japán gyártók havi szállítási adatait, ezúttal szeptemberből. Az augusztusi növekedés szeptemberben is folytatódott, mind a cserélhető objektíves fényképezőgépek, mind az objektívek, mind pedig a teljes digitális fényképezőgép szegmensben több terméket szállítottak ki, mind az előző hónapban.
Ez előrevetíti azt is, hogy az idei lehet az első év a Covid óta, amelynél év végére magasabb számokat kaphatunk, mint az ezt megelőző évben. Persze ehhez az kell, hogy a hátralévő hónapokban is folytatódjon a bővülés, vagy legalábbis ne legyen drasztikus visszaesés. Az előző évek tapasztalatai alapján mindenesetre az október várhatóan még jobb lesz, utána számíthatunk kisebb megtorpanásra.

A leghatározottabban a cserélhető objektíves gépek menetelnek felfelé, idén csak februárban és augusztusban volt visszaesés az előző hónaphoz képest, a tavalyi adatokhoz viszonyítva pedig már most 5,5%-kal erősebb ez a szegmens, így itt szinte biztosra vehető, hogy jobb évet zárnak majd a japánok, mint tavaly.

A kompakt gépek piaca összességében nézve a tavalyihoz képest jóval gyengébben teljesít, míg az objektíveké lassan, de erősödik.