Tovább erősödött a piacon a Sony

0

A Techno System Research japán cég évente készít jelentéseket a különböző területek gyártóiról, ezek között szerepel az elektronika kategórián belül a digitális fényképezőgép csoport is, ahol szintén bemutatták az öt legjobban teljesítő gyártót, illetve ezek előző évhez viszonyított produktumát.

A kiszállított darabszámokat figyelembe véve a 2021-es üzleti évben (ami idén ért véget) 4,1%-kal csökkent az értékesítés volumene. Az első öt legerősebb gyártó a teljes piac 94,4%-át uralta, a legjobbak sorrendben a Canon 45,8%-kal, a Sony 27%-kal, a Nikon 11,3%-kal, a Fujifilm 5,9%-kal, valamint a Panasonic 4,4%-kal. Az előző üzleti évhez viszonyítva a Canon 2,1%-os részesedést vesztett, a Sony viszont 4,9%-ot emelkedett. Szintén bukott a Nikon, ők 2,4%-ot, a Fujifilm minimális bővülést mutat +0,3%-kal. A Panasonic aránya nem változott.

A piacból fent maradó további 5,6%-on osztozik a többi cég, így a Ricoh (Pentax), OM System (Olympus) és a Sigma is (persze utóbbiak itt csak a fényképezőgépekkel szerepelnek, az objektív eladások már más lapra tartozik).