Sony FE 20-70mm f/4 G

0

Full-frame szenzoros gépekhez a legelterjedtebb standard zoomok a 24-70mm-es tartományban vagy 24-105mm-es tartományban dolgoznak, amelyek átlagos nagylátószöget és kis telét kínálnak.
A Sony most nagyot ugrott előre és olyan standard zoomot fejlesztett, amely megközelíti az ultranagy látószögű zoomok tartományát. Az új objektív ugyanis 20 mm-es nagylátószögtől indul.

A Sony FE 20-70mm f/4 mind tájképekhez, mind beltéri képekhez, de akár utcai fotókhoz, vagy portrékhoz is használható, 3,5×-es zoomátfogásának köszönhetően 94 fokos látószögtől a 34 fokos kis teléig dolgozhatunk vele (APS-C szenzor esetén 30-105 mm-nek felel meg, 70-23 fokos látószögekkel).
A fejlesztés során igyekeztek olyan objektívet alkotni, amely könnyen hordozható, így méretében és tömegében is visszafogott legyen, valamint fókuszlégzése is minimalizált, így alkalmas lesz videófelvételekhez is. Ezt sikerült is elérni, hiszen az objektív hossza csak 10 cm, tömege pedig 500 gramm alatt maradt.

A 16 lencsetag közül kettő fejlett aszférikus (AA – Advanced Aspherical), további egy aszférikus, egy extra-alacsony szórású aszférikus (ED Aspherical), kettő pedig extra-alacsony szórású, így mind a képsarki leképezésre, mind a színhibák csökkentésére odafigyeltek.

Részletes műszaki adatok a hírünk alatt linkelt adatlapon olvashatók.

A Sony FE 20-70mm f/4 G objektív márciustól lesz kapható, ára 1600 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Sony újragondolja az alapértelmezett zoomobjektíveket az Ultra-Wide FE 20-70mm F4 G bevezetésével

A Sony E-bajonettes objektívcsaládjának új tagja kiemelkedő képminőséget, kiváló autofókusz-teljesítményt és impresszív kezelhetőséget kínál

A Sony újragondolja az alapértelmezett zoom objektívek kategóriáját a FE 20-70mm F4 G megalkotásával, amely rendkívül kompakt, könnyű, full-frame objektívben kínál ultraszéles, 20-70 mm-es zoomtartományt, a teljes tartományban állandó F4-es rekeszértékkel. A lenyűgöző G LensTM képminőség, a nagy sebességű, pontos AF követés, valamint a maximális mobilitást és kezelhetőséget biztosító intelligens kialakítás révén ez az új objektív széles körű alkotók számára készült. A FE 20-70mm F4 G tökéletes választás különféle tartalmak rögzítéséhez, például vlogoláshoz, filmkészítéshez, valamint portrékhoz, tájképekhez és állóképekhez egyaránt.

„Az FE 20-70mm F4 G bevezetésével az objektívek standard zoom kategóriája teljesen újraértelmeződik” – hangsúlyozta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing igazgatója. „Az új objektív hihetetlen, ultraszéles zoomtartománya 20 mm-től 70 mm-ig terjed, így biztosítja a valódi sokoldalúságot – kifinomult képalkotásával és magas szintű kihasználhatóságával tökéletes mind állóképek, mind videók készítésére”.

Kompakt és könnyű új standard zoom, ultra nagy 20-70 mm-es látószöggel

A példátlanul széles, 20 mm-től 70 mm-ig terjedő ultraszéles zoomtartományával és állandó F4-es rekeszértékével az FE 20-70mm F4 G a Sony legújabb objektív tervezésének és az XD (extrém dinamikus) Linear Motors technológiának köszönhetően kiemelkedő optikai teljesítményt nyújt egy rendkívül kompakt, könnyű objektívben. Tükör nélküli vázzal kombinálva ez az objektív, szinte bármilyen helyzetben, minden fókusztávolságnál kiváló képminőséget biztosít. Kiváló választás a kis felszereléssel történő fényképezéshez.

Ezen felül a 20 mm-es, ultra széles zoomtartomány lehetővé teszi a nagy látószög fenntartását 16:9 vagy 2,35:1 képarányú videók készítésekor is.

Kiemelkedő képminőség G objektívhez híven

Az új FE 20-70mm F4 G lenyűgöző képminőséget és gyönyörű bokeh hatást kínál, a G objektív jelzéshez híven.

A Sony legújabb technológiájával az objektív egyedülálló G Lens képminőséggel büszkélkedhet meglepően kompakt és könnyű formában. Két AA (fejlett aszférikus) elemmel, egy aszférikus elemmel, három ED (extra alacsony szórású) üvegelemmel és egy ED aszférikus elemmel ez az objektív korszerű optikai kialakítása egyszerre korrigálja a kromatikus és a szférikus aberrációt, így rendkívül magas optikai teljesítményt nyújt a teljes zoomtartományban. Az optimalizált bevonatok nagyfokú tükröződés- és szellemkép-ellenállóságot adnak a kiváló optikai kialakításhoz, a rendkívüli kontraszt és tisztaság érdekében.

A gyönyörű bokeh hatás a full-frame képérzékelőkkel érhető el, amit a 9 lamellás kör alakú rekesznyílás és az optimálisan hangolt szférikus aberráció tovább fokoz. Ez támogatja a lenyűgöző képek létrehozását.

Az FE 20-70mm F4 G rövid minimális fókusztávolsága megkönnyíti a mozgást a témák – például a kis virágok – körül, hogy megtaláljuk az ideális szöget (0,3 méter a zoomtartomány széles végén és 0,25 méter a teleobjektív végén AF használatakor). A maximális nagyítás 0,39x a dinamikus, részletes közeli felvételekhez.

A fényképezőgép AF teljesítményének maximalizálása állóképek és videók esetén

Az objektív fókuszcsoportját a Sony két legújabb XD lineáris motorja hajtja, amelyek nagy nyomatékot biztosítanak a gyors, csendes és rezgésmentes fókusz vezérléshez. A hatékonyság jelentősen javult a korábbi modellekhez képest, ami akár 60%-os növekedést eredményez az AF sebességében, és mivel a követési teljesítmény körülbelül kétszeresére növekedett a korábbi modellekhez képest, a mozgó témák követése egyenletes megbízhatósággal és pontossággal történik. Az AlphaTM 1 vázzal akár 30 képkocka/másodperc sebességgel készíthetünk sorozatfelvételeket gyorsan mozgó témákról, és zökkenőmentesen rögzíthetjük a nagy képsebességű videofelvételeket is.

Kifinomult képi megjelenítésre tervezett videós teljesítmény

Az FE 20-70mm F4 G a legújabb objektívtechnológiával rendelkezik, amely csökkenti a fókuszlégzést, valamint a fókusz- és tengelyeltolódást zoomoláskor, így biztosítva a legjobb minőségű képek rögzítését. Ezt az objektívet gondosan úgy tervezték, hogy filmfelvételek készítésekor is csendes legyen, fejlett XD lineáris motorokkal és egy újonnan kifejlesztett rekeszegységgel, amely jelentősen csökkenti a zajt és a rezgést.

Az AlphaTM sorozat fényképezőgépeinek Active Mode képstabilizátora rendkívül hatékony az FE 20-70mm F4 G zoomtartomány 20mm-es ultra széles tartományában, kiváló teljesítményt nyújt széles látószöget biztosítva. Ez kiemelkedően hasznos lehet a rezgésmentes, stabil kézből készült felvételek készítéséhez séta közben.

A fókusz különösen fontos a nagy felbontású 4K vagy 8K filmek készítésekor. Az FE 20-70mm F4 G az AlphaTM sorozatú fényképezőgép-vázakkal könnyedén pontos fókuszt ér el, és könnyedén követi a gyorsan mozgó témákat a két nagy tolóerejű XD lineáris motornak és a magas szintű vezérlőrendszernek köszönhetően egy kompakt, könnyű objektívben. Hatalmas előnyt jelenthet egyéni felvételek készítésekor a fényképezőgépre bízható a fókuszálás

A Linear Response MF biztosítja, hogy a fókuszgyűrű kézi fókuszálásakor közvetlenül és lineárisan reagál a finom vezérlésre, a független rekeszgyűrű pedig intuitív rekeszvezérlést biztosít.

Magas szintű kezelhetőség és megbízhatóság bármilyen környezetben

Az új FE 20-70mm F4 G független fókusz-, zoom- és rekeszgyűrűi optimalizált átmérővel, szélességgel és elhelyezéssel rendelkeznek, így teljes körű vezérlést biztosítanak állóképek készítésekor, valamint maximális sokoldalúságot kínálnak videofelvételek készítése esetén.

A testreszabható fókusz gombok két helyen találhatók a könnyű hozzáférés és a kényelmes vezérlés érdekében. Az objektív oldalán található fókuszmód-kapcsoló pedig lehetővé teszi az autofókusz és a manuális fókusz közötti váltást a változó felvételi körülményekhez való gyors alkalmazkodás érdekében. Annak ellenére, hogy az objektív széles látószögű, kompatibilis a lencse széléig érő körkörös polarizációs szűrőkkel, így a felhasználóknak teljes kreatív irányítás áll rendelkezésre. Iris Lock kapcsolód is tartalmaz, hogy megakadályozza a nem kívánt változtatásokat felvételkészítés közben.

Az FE 20-70mm F4 G por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik, az elülső lencsetag fluor bevonata pedig taszítja az ujjlenyomatokat, a port, a vizet, az olajat, és más szennyeződéseket .

Árazás és elérhetőség
Az új FE 20-70mm F4 G 2023 februárjától lesz elérhető a Sony hivatalos márkakereskedőinél, 1600 eurós becsült kereskedelmi áron.