Új frissítés érhető el Canon EOS R3-hoz

0

A Canon új firmware-t adott ki a profi EOS R3 full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépéhez.

A Ver.1.3-as firmware az alábbiakban módosítja a gépet:

 • Támogatás Speedlite EL-5 vakuhoz.*
  *Az AF-segédfény fényerősségének automatikus beállítása nem támogatott.
 • A [Register people priority/Elsődleges személyek tárolása] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
  Az előre elmentett személyek érzékelése és nyomon követése mostantól előnyt élvez.**
  ** Előfordulhat, hogy ez a funkció nem működik, ha az arcok túl kicsik a felismeréshez, illetve profilban, szögben vagy részben elrejtve látszanak; olyan jeleneteknél, ahol a téma mozog; vagy bizonyos felvételkészítési körülmények miatt.
 • A [Save/load comm. settings on card /Kom. beállítások másolása kártyára/betöltése kártyáról] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje.
  A hálózati beállítások mostantól átvihetők az azonos típusú kamerák között.
 • A [Panning Assist/Pásztázási segéd] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Pásztázó felvételekkel kompatibilis objektív használatakor a képstabilizálás és a téma elmosódásának kiküszöbölése az exponálás során következik be.
 • Javítja az Automatikus fehéregyensúly (AWB) beállítását, hogy csökkentse azt az időt, ami ahhoz szükséges, hogy az AWB eredménye láthatóvá váljon a fényképezőgép keresőjének kijelzőjén, amikor a keresőt használja.
 • A [Protect Images During FTP Transfer/Képek FTP-átvitel közben történő védelme] lehetőséggel bővült a fényképezőgép menüje. Az FTP-n keresztül küldött képek mostantól automatikusan védhetők. A felhasználó megállapíthatja, hogy a képeket továbbították-e FTP-n keresztül.
 • Kijavítja azt a hibát, amikor a fényképezőgép készülékszoftverének 1.4.0-es verzióra történő frissítését követően a fényképezőgép bizonyos EF objektívekkel való használatakor 70-es hiba léphet fel.
 • Kijavítja azt a hibát, amikor a Servo AF eredeti követési teljesítménye a felvételi körülményektől függően nem érhető el, amikor a fényképezőgép készülékszoftverének 1.4.0-es verzióra történő frissítését követően az elektronikus zárkioldóval nagy sebességű sorozatfelvételt készítenek.
 • További kisebb hibákat is kijavít.

A firmware frissítéséhez szükséges fájl elérhető a Canon weboldalán, ahol a frissítés menetéről is olvashatunk.