Két új memóriakártya a SanDisk-től

0

A SanDisk új memóriakártyákat dob piacra, amelyekkel a nagy sávszélesség igényű, valamint a nagy tárhely igényű alkalmazásokat segítik.

A SanDisk Pro-Cinema széria a nagy írási sebességgel tűnik ki, itt a garantált írási sebesség min. 1400 MB/s, amely felkúszhat időnként 1500 MB/s-ra is. Ez pedig elegendő 8k videók rögzítéséhez is.
A Type B tokozású SanDisk PRO-CINEMA CFexpress™ kártya 320 és 640GB kapacitással kapható, áruk 400 és 700 amerikai dollár.

Egy másik újdonság az SD kártyák körében, ezen belül is a microSD-k családjában jelent meg. Az új modell érdekessége, hogy immár 1 TB feletti, pontosabban 1,5 TB kapacitást kínál.
A sebessége annyira nem kiemelkedő, hiszen UHS-I besorolást kapott csak, a garantált írási sebesség csupán 10 MB/s, az olvasási sebesség csúcsa pedig 150 MB/s.
Ez a kártya tehát inkább a mobiltelefonokban tesz majd jó szolgálatot, ha valaki extra nagy kapacitást szeretne használni, ugyanakkor ha a sebesség nem kritikusan fontos, akkor a mellékelt adapter segítségével fényképezőgépben is használható óriási tárhely gyanánt.
A SanDisk Ultra 1,5TB microSD memóriakártyája 150 amerikai dollárért vásárolható meg.