Szintén L bajonettre: Leica Super-APO-Summicron-SL 21mm f/2 ASPH.

0

A Leica az ultranagy látószögű, f/2,8 fényerejű 14-24mm-es zoomja mellett egy kétszer akkor fényerőt kínáló, de fix gyújtótávolságú modellt is piacra dob.

A Leica Super-APO-Summicron-SL 21mm f/2 ASPH. objektív a világ első APO objektíve, amely 90 fok feletti látószöget kínál. Tökéletesen illeszkedik a meglévő APO Summicron sorozat 28, 35, 50, 75 és 90 mm-es objektívjei közé, amelyek mind azonos mérettel rendelkeznek, így ideálisak gimbal használatakor is.
Az időjárásállóságot biztosító szigetelésekkel is ellátott ultranagylátóba 14 lencsetagot tartalmaz, ezek közül három aszférikus, de az igazán érdekes az apokromatikus korrekció (vagyis itt nem extra-alacsony szórású tagot használtak). A kromatikus aberráció kiküszöbölése érdekében a lencsetagok többségét speciális, egyedi üvegből készítették, amelyek különleges fényszórásúak.

A gyors és precíz élességállításhoz Dual Synchro Drive meghajtást, azaz dupla fókuszmotort alkalmaztak, az objektív közelpontja csupán 21 cm, így 1:5,3 leképezési arány is elérhető, igazán különleges képek készítését lehetővé téve.

A Leica Super-APO-Summicron-SL 21mm f/2 ASPH. nem lesz olcsó, sőt, APO Summicron SL sorozat legdrágább tagja az 5.300 eurós árcédulájával.