Tovább javultak a CIPA kiszállítási adatok

0

A japán CIPA hónapról hónapra kiadja a tagjai által gyártott fényképezőgépek, illetve objektívek szállítási adatait, amit nyomon követve egész jó képet kapunk arról, milyen folyamatok zajlanak a fotótechnikai piacon.
A legutóbbi – februári – adatokból azt láttuk, hogy kissé stagnál a piac, bizonyos szegmensekben jobbak a számok, mint tavaly, de egyébként a 2022-es év azonos hónapját nem sikerült lepipálni.

A héten megjelent márciusi adatok viszont meglepő módon minden szegmensben az elmúlt 3 év Q1-es (első negyedéves) adatai közül a legjobbak, ami már csak azért is meglepő, mert ez a kompakt gépeket is érinti, a közel 155 ezer darabos kiszállítást legutóbb tavaly októberben láttunk, amikor azonban rendszerint megnő a szállítási forgalom az év végi vásárlások előtt.

Bízhatunk tehát a továbbiakban abban, hogy ez a trend megmarad, így pedig akár december végére egy tavalyinál jobb évet is zárhat a fotótechnika piac, amely jót tehetnek a fejlesztéseknek is.

Ezek az idei első negyedéves adatok:


A kimutatásban szereplő CIPA tagok túlnyomórészt a japán gyártók, őket egészíti ki a Carl Zeiss. A teljes taglista ITT érhető el.