Viltrox AF 40mm f/2,5 Z

0

A Viltrox egy újabb autofókuszos objektívvel bővíti full-frame Nikon Z gépekre kínált termékei körét, ezúttal a standard perspektíva szerelmesei örülhetnek.

A Viltrox AF 40mm f/2,5 Z használata során várhatóan nem kell a képminőség terén komoly kompromisszumot kötnünk, hiszen a tíz felhasznált lencsetag közül egy extra-alacsony szórású (ED), egy pedig aszférikus. Az optikai hibákat korrigáló lencséken kívül a tömeget kordában tartó nagy törésmutatójú lencsét is alkalmaztak, méghozzá három darabot.

A standard perspektívát adó, 57,8°-os látószöget kínáló objektív fényerőben sajnos „nem túl fényes” – hogy ezzel az apró képzavarral éljünk – bár ha nyitott blendén is kellően részletgazdag és nem lágy képet produkál, akkor még bőven a jól használható termékek közé kerül. A fejlesztés során azonban vélhetően a kis tömeg és alacsony ár elérése volt a cél.

Az automatikus élességállítást léptetőmotor teszi lehetővé, a firmware frissítéshez pedig a bajonett csatlakozóba épített USB Type-C aljzat lesz segítségünkre.

A teljes Leica képkocka méretű szenzorral szerelt Nikon Z gépekkel használható Viltrox AF 40mm f/2,5 Z ára 190 amerikai dollár.