Apró objektív utazóknak: Panasonic Lumix S 26mm f/8

0

A Panasonic bővítette L-bajonettes objektívjeinek körét és bejelentette a „pancake” nagylátószögű objektívét, az aprócska Lumix S 26mm f/8-at.

A full-frame szenzort kirajzoló objektív fényerőben nem túl impozáns, így inkább az igen kis méretével és pille súlyával hódíthat az utazó fotósok között, hiszen csupán 18 mm vastag és mindössze 58 grammot nyom.
Meglepő, de ez az objektív nem kínál még autofókuszt sem, így kézi élességállítással használható csak, emellett pedig rekesz sem került bele, így az f/8 fényerőn nem tudunk változtatni.

Öt lencsetagja közül egy extra alacsony szórású.

A Panasonic Lumix S 26mm f/8 a Lumix S9 vázzal egyidőben, június közepén kerül a boltokba, ára 240 euró lesz.

Sajtóközlemény:

A Panasonic bemutatja az új LUMIX S sorozatú, fix gyújtótávolságú pancake objektívjét. Megérkezett a LUMIX S 26mm F8 (S-R26)

Wiesbaden, 2024. május 22.

A Panasonic örömmel jelenti be a hihetetlenül kompakt és könnyű, új LUMIX S 26mm F8 (S-R26) full-frame objektívet. A karcsú kialakítás fokozza a hordozhatóságot, de közben nem mondd le a nagy felbontásról és a kiemelkedő képminőségről sem.

A 26 mm-es fix gyújtótávolsággal, F8-as F-stoppal és manuális fókusszal rendelkező új, pancake objektív a mindennapi, kreatív fényképezés élvezetéhez készült. A 26 mm-es objektív tökéletes a múló pillanatok spontán megörökítéséhez, és egyedülálló eredményeket nyújt a LUMIX S sorozat meglévő, széles látószögű, fix fókusztávolságú objektívjeihez képest.


Új, fix fókusztávolságú pancake objektív a LUMIX S sorozatban

  • A manuális fókusz lehetővé teszi az alkotók számára, hogy teljes mértékben maguk irányítsák személyes tartalomkészítési stílusukat.
  • Az objektív 26 mm-es széles látószögű, és F8-as fix F-stoppal rendelkezik.

A kompakt, könnyű objektív tökéletes a mindennapokhoz

  • Mindent felülmúló hordozhatóság vékony és könnyű vázzal, amely elfér a zsebében is.
  • Könnyen hordozható, és egy pillanat alatt bevethető, így ideális a spontán pillanatképek készítéséhez.
  • Teljes hossza körülbelül 18,1 mm, és súlya körülbelül 58 g.

Ez az objektív csak kézi fókuszálásra alkalmas, F8-on rögzítve. A fényképezőgép AF-beállítása és néhány MF asszisztens funkció nem használható.
Külső szűrők nem csatlakoztathatók.
Az L-Mount a Leica Camera AG bejegyzett védjegye.