Új standard fix a Nikontól: Nikkor Z 50mm f/1,4

0

A Nikon új, nagy fényerejű standard fixszel bővítette a full-frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépekhez készült objektívjei körét.


A Nikkor Z 50mm f/1,4 objektív 10 lencsetagból áll, amelyek közül egy aszférikus. A nem túl bonyolult felépítés, valamint az a tény, hogy nem az S szériába került, már előre vetíti, hogy főképp amatőr fotósoknak készült ez a termék, noha fényereje nem erre utal.

Az időjárásálló szigeteléseket is tartalmazó új 50mm f/1,4 mindössze 420 grammot nyom, így könnyedén magunkkal vihetjük.

A gyors és precíz élességállítást dupla léptetőmotor végzi, amely videófelvételhez is ideális.

Az októberben piacra kerülő Nikkor Z 50mm f/1,4 ára 560 euró lesz, amely kedvezőbb, mint az S szériás 50mm f/1,8-é.

Sajtóközlemény:

AZ ÚJ NIKKOR Z 50 MM F/1.4 TELJES KÉPMÉRETŰ OBJEKTÍV
MINDEN, CSAK NEM MEGSZOKOTT!

Amszterdam, Hollandia, 2024. szeptember 10.: Ma a Nikon a NIKKOR Z 50mm f/1.4 modellel bővíti a teljes képkockás Z sorozatú objektívek választékát. Ez a természetes perspektíva és a rendkívüli finomság rögzítésére tervezett, ragyogó, új 50 mm fix objektív minden, csak nem megszokott! A gyors f/1,4 rekesszel, az éles rajzolattal, a gyors automatikus élességállítással és a lenyűgöző képalkotási teljesítménnyel a felhasználók kibontakoztathatják a kreativitásukat, miközben a legkülönbözőbb témákat lenyűgöző mélységben, tisztasággal és élességgel örökíthetik meg bármilyen megvilágításnál.

Az NIKKOR Z 50mm f/1.4 objektív izgalmas rugalmasságot biztosít a rendelkezésre álló fényben való alkotáshoz, így tökéletes általános felhasználású fix objektív a kreatív mindennapi fényképezéshez, utazásokhoz vagy eseményekhez. Az emberek és helyek egyedi portréitól a részleteket és textúrákat ábrázoló éles közelikig a maximális f/1,4 rekesz és a normál látómező együttesen lehetővé teszi az intuitív kreativitást éjjel-nappal. A Nikon gyors, multi-fókusz rendszere még f/1,4-es fényképezéskor is pontosan rögzíti a témát, és ennek az objektívnek a lenyűgöző képalkotási teljesítménye biztosítja, hogy a színek élénkek és valódiak legyenek, a kontraszt éles és tiszta, a fényerő pedig gyönyörűen egyenletes a képen.

A fotósok és a videósok f/1,4-es legnagyobb rekeszértékkel alkothatnak, és a portrékhoz vagy kreatív ellenfényes fotókhoz tökéletesen használható nagy bokeh mellett gyönyörűen lágy, a témát kiemelő elmosott hátterekkel örvendezteti meg őket. Emellett a jelenetek gyenge megvilágítás mellett is lenyűgöző részletességgel rögzíthetők alacsonyabb ISO-értékekkel, és gyorsabb záridővel rögzítheti a mozgást a fényerő feláldozása nélkül. Azok számára, akik hatásos közeli felvételeket szeretnének készíteni, a rövid, mindössze 0,37 m-es minimális fókusztávolság elegendő helyet biztosít a keret kitöltéséhez vagy a finom részletekre való fókuszáláshoz.

A NIKKOR Z 50mm f/1.4 a második f/1,4 teljes képméretű objektív, amely csatlakozik a Nikon Z termékpalettához, és ugyanazzal a határtalan hordozhatósággal büszkélkedhet, mint testvére – a NIKKOR Z 35mm f/1.4. Mindkét f/1.4 fix objektívet gondosan szigeteltük, hogy ne kelljen aggódnia a tartósság miatt, és elég könnyűek ahhoz, hogy a Nikon Z fényképezőgépen tarthassa őket a felfedezés közben.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe termékmenedzsere így nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy ezt az 50 mm-es standard objektívet hozzáadhattuk elérhető f/1,4-es fix objektívjeink új kínálatához. Határtalan kreativitást és hordozhatóságot kínál, és tökéletesen együttműködik nemrégiben piacra dobott 35 mm-es f/1,4-es objektívünkkel. Tartsa ezeket a kompakt Z sorozatú fix objektíveket egymás mellett a táskájában, és megőrizheti az egységes esztétikai megjelenést, miközben a perspektívát szélesről normálra váltja.”

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 50mm f/1.4
Sokoldalú, 50 mm-es teljes képméretű fix objektív: a bensőséges tájképektől és a városi látképektől az élénk utcai jelenetekig. A hiteles portréktól és részletes közeliktől a sima videókig. Alkosson azzal a gyújtótávolsággal, amelyet a sokoldalúságáért szeretnek, és amely a természetes, torzításmentes perspektívát ragadja meg.
Gyors f/1,4 rekesz a kreatív rugalmassághoz: nagy és gyönyörű háttérelmosást vagy előtéri elmosást biztosít, valamint nagyobb szabadságot biztosít a fényképezéshez gyenge fényviszonyok között is. Rögzítsen több részletet alacsonyabb ISO-beállításokkal, és fagyassza meg az akciót a fényerő feláldozása nélkül.
Lenyűgöző képalkotás: akár közelről, akár távolról, tág vagy szűkített rekesznyílással fényképez, a témák valódi mélységgel, tisztasággal és élességgel rögzíthetők.
Gyors, halk automatikus élességállítás: örökítse meg magabiztosan és diszkréten azokat a pillanatokat, amelyek egyébként egy szempillantás alatt eltűnnének. A Nikon pontos multi-fókusz rendszerének köszönhetően ez az objektív pontosan rögzíti a témát, még f/1,4-es fotózás közben is.
0,37 m-es közeli élességállítás: elegendő teret biztosít a képkocka kitöltéséhez, a finom részletek feltárásához vagy a szűk helyeken történő kényelmes videofelvételhez.
Fix optika videóhoz: ez az objektív természetes módon illeszkedik a gimbalokhoz vagy keretekhez, normál látómezeje pedig nagyszerű interjúkhoz és első személyű perspektívákhoz. A fókuszlégzés minimalizálva, és engedélyezhető a lineáris élességállítás az irányított, hajszálpontos kézi élességállításért.
Értelemszerű kezelhetőség: A kattanás nélküli vezérlőgyűrűvel egyenletesen állítható többek között a rekeszérték, az ISO-érzékenység és az expozíciókompenzáció.
A mozgás szabadsága: tömege csupán körülbelül 420 g, és az objektívváz mozgó alkatrészei körül megbízható szigetelés gondoskodik arról, hogy ne kelljen aggódnia az objektív tartóssága miatt.1

1 Az objektív por- és cseppállósága nem garantált bármilyen helyzetben és bármilyen körülmények között.