Panasonic Lumix DMC-FS40, DMC-FS45 és DMC-FS28

0

A Panasonic frissítette az FS szériát, s bejelentette új ultranagy látószögű ultrazoomjait, a DMC-FS40-et és a DMC-FS45-öt.

A Panasonic Lumix DMC-FS40 és DMC-FS45 kisebb, mint 2 cm vastagságukkal azt ultrakompaktok közé sorolható. Felbontásuk 14 és 16 Mpixel, optikájuk azonban azonos. Mindkét modellbe ultranagy látószögű, 5×-ös zoomátfogású, stabilizált objektív került, mely 24-120 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú. A kiváló látószöghöz remek fényerő is társul, mely nagylátószögnél f/2,5. Igaz, tele állásban már elvész a lendület, a végállásban csupán f/6,4 fényerő áll rendelkezésünkre.

A képek komponálását a hátsó LCD-n végezhetjük, mely az olcsóbb DMC-FS40-nél 2,7″, míg a DMC-FD45-nél 3″ képátlójú. A felbontás mindkét esetben 230 ezer szubpixel.
Videófelvételt mindkét fényképezőgép 720 soros HD felbontásban végez.

Panasonic Lumix DMC-FS40

Panasonic Lumix DMC-FS40

Panasonic Lumix DMC-FS45

Panasonic Lumix DMC-FS45

Panasonic Lumix DMC-FS45

Panasonic Lumix DMC-FS45

Az automata és intelligens automata üzemmódon kívül különböző témamódok állnak még rendelkezésünkre, a rekesz, illetve a zársebesség közvetlen befolyásolására azonban nincs módunk.
Apró, de használat során nem mellékes különbség, hogy a DMC-FS45 rendelkezik manuális felvétel-lejátszás kapcsolóval, míg a DMC-FS40-nél mindezt felvétel-prioritásosan, egyetlen lejátszás gombbal érhetjük el.

A fenti két gépen túl a japán gyártó a DMC-FS28-at is bejelentette, mely tulajdonságaiban a DMC-FS40-nel egyezik meg, azzal a különbséggel, hogy az FS28-ba normál nagylátószögű, 4×-es zoomobjektív került, 28-112 mm-nek megfelelő gyújtótávolsággal.

A Panasonic Lumix DMC-FS28, DMC-FS40 és DMC-FS45 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • DMC-FS28: 14 Mpixel, 1/2,3″ CCD
    • DMC-FS40: 14 Mpixel, 1/2,3″ CCD
    • DMC-FS45: 16 Mpixel, 1/2,3″ CCD
  • Érzékenység: ISO100-1600, max. ISO6400 nagy érzékenységű módban
  • Objektív:
    • DMC-FS28: stabilizált, 4×-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,1-6,5 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
    • DMC-FS40 és DMC-FS45: stabilizált, 5×-ös zoomátfogás, 24-120 mm ekv. gyújtótávolság, f/2,5-6,4 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt méret
  • rekesz- és zársebesség előválasztás nincs
  • LCD:
    • DMC-FS28 és DMC-FS40: 2,7″, 230 ezer szubpixel
    • DMC-FS45: 3″, 230 ezer szubpixel
  • Videó: 1280×720 pixeles, mono hanggal, max. fél óráig, mJPEG tömörítéssel (DMC-FS45 MPEG4)
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • USB töltés (csak DMC-FS45)
  • Hi-Speed USB2.0

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A PANASONIC KÉT VÉKONY, RENDKÍVÜL KOMPAKT MODELLEL BŐVÍTI NÉPSZERŰ FS-SOROZATÚ DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP-CSALÁDJÁT

A nagy fényerejű, gyors LEICA f2.5 objektívvel szerelt új LUMIX FS40 HD videofelvétel és panorámakép funkciót, a LUMIX FS45 pedig az FS40 extrái mellett miniatűreffekt módot és az USB csatlakozón keresztül történő töltés lehetőségét kínálja a felhasználók számára

LAS VEGAS, NV (2012. január 9.) – A Panasonic ma bejelenti, hogy megkezdi új, 16,1 megapixeles LUMIX DMC-FS45 és 14,1 megapixeles LUMIX DMC-FS40 modelljeinek forgalmazását. Mindkét fényképezőgép vékony, rendkívül kompakt és stílusos kialakítású, és számos olyan funkciót kínál, amelyek segítségével a felhasználók gyönyörű képeket készíthetnek egyszerűen, akár kedvezőtlen fényviszonyok között is. Az új modellekkel nemcsak kiváló minőségű állóképek, de 720p felbontású HD videofelvételek is készíthetők. A LUMIX FS40 Motion JPEG formátumban, míg a LUMIX FS45 MP4 formátumban rögzíti a HD videofelvételeket, utóbbin pedig egy dedikált videó gomb is helyet kapott, így a felhasználók rendkívül egyszerűen és gyorsan válthatnak a fényképezés és a videofelvétel funkció között.

A 24 mm-es ultranagy látószögű LEICA DC VARIO-SUMMARIT objektívvel szerelt stílusos, karcsú LUMIX FS45 és LUMIX FS40 ötszörös optikai zoomot és f2.5 fényerőt kínál. Ez a csúcstechnológiát képviselő objektív kiemelkedően alkalmas nagylátószögű, dinamikus tájképek készítésére, valamint mozgó témák rögzítésére, akár rossz fényviszonyok esetén, például épületen belül vagy éjszaka is. Az objektív rendkívüli optikai teljesítményének köszönhetően minimálisra csökkenti a torzítást és a kromatikus aberrációt, továbbá minimalizálja a szellemképhatást és a tükröződést, emellett nagyobb zársebesség alkalmazását teszi lehetővé, és megdöbbentően tiszta képeket készít. A párhuzamosan több művelet végzésére is alkalmas Venus Engine képfeldolgozó egységnek, a Sonic Speed autofókusznak, valamint a bekapcsolást követően rendkívül gyorsan felálló rendszernek köszönhetően a felhasználóknak lehetőségük van a váratlanul adódó témák gyors megörökítésére is.

A kreatív fotózás rajongóinak a LUMIX FS45 és a LUMIX FS40 különböző szórakoztató effekteket, például panorámakép készítésének lehetőségét és miniatűreffektet kínál. A népszerű Beauty Retouch funkció segítségével a felhasználók különböző kozmetikai effektekkel módosíthatják elkészült képeiket, az Auto Retouch funkció pedig a kontraszt és a fényerő állításával változtatja meg a képek hangulatát.

A LUMIX FS45 nagy fényerejű, 3 inch-es LCD-kijelzővel, a valamivel kompaktabb LUMIX FS40 pedig 2,7 inch-es LCD-kijelzővel érhető majd el. Az intelligens LCD-kijelzők automatikus háttérvilágítás-beállítással rendelkeznek, így fényviszonyoktól függetlenül jól látható rajtuk a kép. Mindkét modell rendelkezik LUMIX Image Uploader funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók számítógép segítségével azonnal megosszák képeiket és videóikat a Facebook© vagy a YouTube© oldalán. A LUMIX FS45 a fentiek mellett nagyobb rugalmasságot is biztosít azáltal, hogy USB-ről vagy hagyományos AC-adapterrel egyaránt tölthető.

Intelligens Automata (iA) módban a felhasználók játszi könnyedséggel készíthetnek nagyszerű képeket. Nincs szükség a felvételi paraméterek kézi módosítására, a fényképezőgép bonyolult algoritmusok alapján minden maga állít be a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Számos intelligens technológia kerül aktiválásra az iA üzemmód részeként: MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor), Intelligens ISO-vezérlés, arcérzékelő funkció, intelligens motívumprogram-választó és intelligens expozícióvezérlés. Ezen túlmenően iA módban a LUMIX FS45 követő autofókusz funkciót is kínál, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó rögzítse az élességet egy adott személyre vagy tárgyra, amely ettől kezdve akkor is fókuszban marad, ha az elmozdul.