Stílusosan belépőszinten: Panasonic Lumix DMC-S2 és DMC-S5

0

A Panasonic a tavalyi Lumix DMC-S1 és DMC-S3 után bemutatta a DMC-S2 és DMC-S5 utódokat.

Elnézve a tavalyi és az újabb gépek adatait, azt láthatjuk, hogy a korábbi 12 és 14 Mpixel helyett idén 14 és 16 Mpixeles gépek jelennek meg. Nincs ez másként a DMC-S2 és DMC-S5 esetében sem, hiszen ezek is 14 és 16 Mpixeles modellek. Az érdekesség az, hogy a tavalyi csúcs 14 Mpixeles DMC-S3 után idén a DMC-S2 is 14 Mpixeles. Ez még önmagában nem volna különlegesen érdekes, ami azzá teszi, hogy más eltérés alig tapasztalható a két gép között. Természetesen van különbség, csak ez nem a specifikációkban, hanem a gép belsejében keresendő.

Az idei DMC-S2 és DMC-S5 fényképezőgépek is 28-112 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, stabilizált, 4×-es zoomos optikát kaptak. Használatuk során az Intelligent Resolution-nek nevezett digitális zoom is elérhető.
A gépek automatikus módokat kínálnak, különleges szolgáltatásokkal megspékelve, mint pl. az Auto Retouch, mely a képek kontrasztját és világosságát állítja, vagy említhetnénk az intelligens érzékenység állítást és a helyzet felismerést (Intelligent Scene Selector) is.

A fényképezőgépek alig haladják meg a 2 cm-es vastagságot, így akár kézi táskában, akár kabátzsebben is könnyedén elférnek.

Panasonic Lumix DMC-S2

Panasonic Lumix DMC-S2

Panasonic Lumix DMC-S2

Panasonic Lumix DMC-S2

A Panasonic Lumix DMC-S2 és DMC-S5 főbb jellemzői:

  • Képérzékelő:
    • DMC-S2: 14 Mpixel, 1/2,3″ CCD
    • DMC-S5: 16 Mpixel, 1/2,3″ CCD
  • Érzékenység: ISO100-1600, max. ISO6400 nagy érzékenységű módban
  • Objektív: stabilizált, 4×-es zoomátfogás, 28-112 mm ekv. gyújtótávolság, f/3,1-6,5 fényerő, 5 cm-es makró közelpont
  • átnézeti kereső nincs
  • ultrakompakt méret
  • rekesz- és zársebesség előválasztás nincs
  • LCD: 2,7″, 230 ezer szubpixel
  • Videó: 1280×720 pixeles, 30 kép/mp (DMC-S2) és 24 kép/mp (DMC-S5), mono hanggal, max. fél óráig
  • automatikus élességállítás, arcfelismerés
  • SD/SDHC/SDXC kártyahely
  • Li-ion akkumulátor
  • Hi-Speed USB2.0

A részletes specifikációt adatlapunk tartalmazza, melynek linkje hírünk alatt található.

Sajtóközlemény:

A PANASONIC OKOS ÉS STÍLUSOS, HD VIDEOFELVÉTELEK KÉSZÍTÉSÉRE IS ALKALMAS KOMPAKT MODELLEL BŐVÍTI LUMIX S SOROZATÁT

A rendkívül felhasználóbarát és kedvező áron elérhető LUMIX S2 fejlett megoldásokat, köztük panorámakép és Auto Retouch funkciót kínál a felhasználóknak

LAS VEGAS, NV (2012. január 9.) – A Panasonic ma bejelenti, hogy megkezdi új kompakt, 14,1 megapixeles LUMIX DMC-S2 digitális fényképezőgépének forgalmazását. Az új modell számos modern technológiai megoldást kínál a felhasználóknak, köztük 28 mm-es nagylátószögű LUMIX DC VARIO objektívet négyszeres optikai zoommal, Sonic Speed autofókusz funkciót, valamint MEGA O.I.S. optikai képstabilizátort, amely csökkenti a kézremegésből származó elmosódást, továbbá 720p felbontású HD videofelvétel lehetőséget, illetve panorámakép és Auto Retouch módot nyújt. Az egyszerű és stílusos LUMIX S2 az alapfunkciók és a fejlett képjavító technológiák kombinációját kínálja, ezért tudásszinttől függetlenül bárki számára ideális választás.

A LUMIX S2 főbb jellemzői: 2,7 inch-es intelligens LCD kijelző, 28 mm-es nagylátószögű LUMIX DC VARIO objektív négyszeres optikai zoommal és Intelligens Felbontás technológiát alkalmazó intelligens zoom funkció, amellyel nyocszorosra növelhető a nagyítás. A gyors és nagyteljesítményű Venus Engine a jobb minőségű jelfeldolgozásnak köszönhetően szebb képeket tesz lehetővé, a Sonic Speed autofókusz segítségével pedig a hirtelen adódó témákról sem marad le a felhasználó.

Az új panorámakép funkciót is tartalmazó LUMIX S2 modellel horizontális és vertikális panorámaképet is készíthetnek a felhasználók oly módon, hogy az adott témáról készített képsorozat elemeit összeilleszti a program. Az új Auto Retouch mód egyetlen gombnyomásra automatikusan módosítja a kontrasztot és a fényerőt, ezáltal alapvetően megváltoztatva a kép hangulatát.

A Panasonic népszerű Intelligens Automata (iA) üzemmódjával a felhasználók játszi könnyedséggel készíthetnek nagyszerű képeket. Nincs szükség a felvételi paraméterek kézi módosítására, a fényképezőgép bonyolult algoritmusok alapján minden maga állít be a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Számos intelligens technológia kerül aktiválásra az iA üzemmód részeként: MEGA O.I.S. (optikai képstabilizátor), Intelligens ISO-vezérlés, arcérzékelő funkció és intelligens motívumprogram-választó. A fentiek mellett a LUMIX S2 dinamikus 1280 x 720p felbontású HD videofelvételek készítésére is alkalmas.