Olympus M.Zuiko Digital ED 75mm f/1,8

0

Az Olympus ma hivatalosan is bejelentette a februárban már előzetesen bemutatott M.Zuiko Digital ED 75mm f/1,8 objektívet, melyet mikro NégyHarmados MILC-ekhez szán.

Az Olympus M.Zuiko Digital ED 75mm f/1.8 igazán profi kivitelezésű. A kiváló képminőségért ED lencsetagokat is helyeztek az optikai rendszerbe, melyek hatékonyan csökkentik a színi hibákat. Emellett a külső is profizmusra vall, hiszen teljes egészében fém tubusba került az optika.

A kiváló fényerejű, kisfilmes 150 mm-es objektív látószögéhez hasonlót kínáló 75 mm-es MZD objektív ez év júliusától lesz kapható, ára várhatóan 300.000 Ft körül alakul majd.

Sajtóközlemény:

Csúcsminőségű objektív az Olympustól – a Mikro-NégyHarmad rajongóinak

Szuperfényes objektív extra minőségben és teljes fém kivitelben
Portréobjektív, mely ideális gyenge fények és sportesemények esetén is

2012. május 24., Hamburg – Az Olympus Mikro-NégyHarmad rendszerű fényképezőgépek használói számára az új objektív lenyűgöző optikai minőséget nyújt – ráadásul tökéletesen illik a pompás, retró hangulatú O-MD-hez és PEN sorozathoz egyaránt. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 (150mm*) portréobjektívvel szinte minden kipipálható: ideális portrékhoz, nagysebességű beltéri sportesemények megörökítéséhez, vagy akár gyenge fények mellett egy koncert fotózásához is. A lenyűgöző műszaki jellemzőkhöz és a hibátlan optikai teljesítményhez remekül passzol a letisztult, mindenhol fémből készült burkolat. A képeskönyvekbe illő bokeh hatástól a szinte teljesen halk, nagysebességű autofókuszig ez a nagyrekeszes szépség mindent tud, amire egy komoly felhasználónak szüksége lehet. A portréobjektív 2012 júliusától érhető el, 299.990.- HUF áron.

Nagy sebesség, alacsony reflexió – szinte aberrációtól mentes
Az új Olympus objektív nagy rekesze által egyaránt ideális gyenge fényviszonyok között és nagysebességű fotózáshoz is. A nagy gyújtótávolsággal együtt egyszerűen érhető el olyan mértékű mélységélesség, mely nagyszerűen emeli ki a témát a szándékosan elmosódott háttérből – mely portréfotózáshoz tökéletes. Az abszolút minőség a ZUIKO elképesztően precíz illesztési és felületkezelési technológiájának köszönhetően a portréobjektívet a fantasztikus ZUIKO DIGITAL ED 150mm 1:2.0 objektív mellé állítja. A kristálytiszta és éles képek magától értetődőek, a széltől-szélig kiváló kontraszttal és nagy felbontással együtt.

A könnyű és kompakt portréobjektívvel öröm a fotózás manuális üzemmódban. A teljesen fém burkolat megnyugtató prémium érzést ad – a finoman hangolt, lehető legegyszerűbb használatot biztosító fókuszgyűrűvel együtt. A ZUIKO Extra-low Reflection Optical (ZERO) bevonat a hagyományos antireflex bevonatoknál akár kétszer hatékonyabb, így nyugodtan, a szellemképektől és tükröződéstől való félelem nélkül fotózhatunk erős fényben is. Ráadásul az objektív szép, ideális bokeh hatást biztosít a rettegett vignettálás, vagy szférikus aberráció nélkül.

Többféle opcionális – és teljesen fémből készült – kiegészítő választható a tökéletes objektív felszerelés összeállításához, például az LH-61F napellenző (24.990.- HUF), vagy az LC-61 objektívvédő sapka (14.990.- HUF), mindkettő az Olympustól. Az M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm 1:1.8 portréobjektív 299.990.- HUF ajánlott fogyasztói áron kapható.

* 35mm ekvivalens.