Fotózz parfümösüveggel!

0

Nyár végére úgy tűnik túlzottan kipihenték magukat a marketingesek. Először a Casio a szétszedhető masinával támadt, aztán a Leica sokkolt a pink-gold gépével, most pedig a Sony mutatja meg, hogy ő is képes kiszolgálni az „igényes” hölgyvásárlóit.

A Sony Cyber-shot DSC-KW1 azoknak a hölgyeknek készült, akik nem elégednek meg egy mobiltelefon kamerájának képminőségével, pláne nem elégednek meg egy egyszerű kompakt puritán és unalmas külsejével, de azért szeretnének titokban fotózni. Nos, számukra a DSC-KW1 hozza el a fotós kánaánt, ugyanis a parfümösüvegnek álcázott, magán Swarovski kristályokat hordó masina minden, csak nem unalmas, ugyanakkor egy női kézben gond nélkül észrevétlen maradhat.

A 180 fokban forgatható, 21 mm ekv. gyújtótávolságú, f/2,0 fényerejű objektív mögött 1/2,3″ típusú, 19 millió pixeles CMOS képérzékelő lapul. Az élőképet 3,3″-os, 1,3 millió képpontos OLED kijelzőn nézhetjük, s persze a kezelés is ezen keresztül történik, hiszen felülete érintésérzékeny. Nem vagyunk azonban ennyire ráutalva az „aprócska” kijelzőre, a gépet okostelefonról vagy tabletről is vezérelhetjük.

Szerencsére az új modell nem csak unalmas fehér színben, de zöld, ibolya és rózsaszín, akarom mondani „pink” színekben is megvásárolható lesz, de sajnos egyelőre csak az ázsiai régióban. De legalább még egy ok, hogy Japánba utazzunk… A gép ára 87.000 jen lesz (635 euró).