Mozikamerák a Panasonictól

0

A Panasonic két új videokamerát jelentett be Varicam 35 és Varicam HD néven, melyet elsősorban a profi szegmensbe, pontosabban a mozifilmek készítéséhez szán.

A Pl csatlakozóbajonettes Varicam 35 szenzora Super 35mm-es formátumú CMOS képérzékelőt kapott, mely 4K (AVC-ULTRA) felbontásra képes, dinamikaátfogása pedig 14 fényérték. Dupla expressP2 kártyafoglalattal rendelkezik, melyekre a maximális felbontás és 24 fps képsebesség mellett kb. 130 percnyi anyag rögzíthető. Szintén dupla microP2 foglalatát kisebb felbontásokhoz ajánlják. A készülék több 3G-HD-SDI kimenettel rendelkezik 4K, 4K RAW, vagy monitorkép számára, két XLR csatlakozóján keresztül pedig négycsatornás, 24-bites, 48KHz-es audiojelet képes felvenni. Az OLED keresővel szerelt kamera 2014 őszén kerül forgalomba, de ára még nem ismert.

A Varicam HD-ba 2/3″-os CMOS képérzékelő került, mely FullHD (AVC-Intra 100/200) felbontásra képes akár 240 kocka/mp-es sebességgel. Maximális felbontása és sebessége mellett 32 percnyi anyagot képes menteni egy expressP2 kártyára, melynek foglalatából itt is duplát kapunk, ahogy két microP2 foglalat is került a készülékre. A felvett kép dinamikaátfogása ezúttal is igen magas, 14 fényérték. A kamerán egy 3G-HD-SDI aljzat található 1080/60p videojel, vagy külső monitor számára. A hangfelvételhez (24-bit, 48 KHz) ezúttal rendelkezésre áll a két XLR csatlakozó. Megjelenése ősszel lesz esedékes.