Fotós kvíz – teszteld a tudásod!

0

Fotózni bárki tud – mondhatnánk, amely valójában igaz is, hiszen rengeteg olyan remek fotográfus élt már a Földön, akik ugyan a technikával nem voltak teljesen tisztában, de a látásmódjuk miatt, a használt kompozíciójuk és/vagy a témájuk bemutatásának módja miatt mégis nagyon sikeresek voltak.

Ettől függetlenül nem árt, ha tudjuk, hogyan működik a gépünk, mik az egyes funkciók szerepe, mik azok az előnyök, vagy éppen hátrányok, amit egy-egy alkalommal segítségünkre használhatunk fel, vagy el kell viseljünk, vagy hogy egy bizonyos témát/helyzetet hogyan tudunk a legjobban megörökíteni.

Az alábbi kvízünkben több témát érintünk, van nagyon elméleti és van gyakorlatiasabb jellegű, kezdőknek is egyszerű és haladóknak is komplikált. Igyekeztünk azért főképp a gyakorlat oldalára helyezni a hangsúlyt, bár ez nem biztos, hogy sikerült.

A kérdésekhez több válaszlehetőséget is adunk, fontos, hogy ezeket nagyon figyelmesen olvasd el, mert beugratós is van közöttük! A kvízt a Google Forms-ban készítettük, így a végső pontszámban sajnos részpontok nem szerepelnek (a Google Forms csak a tökéletes válaszokat számolja teljes pontszámmal, ha egy kérdésnél nem találtuk el az összes jó választ, akkor arra 0 pontot számol).

Teszteld hát a tudásod, de vigyázz: vannak kérdések, ahol egy és vannak ahol több helyes válasz is van! A kérdéshez tartozó pontszám azonban nem reprezentálja a helyes válaszok számát!
A kvíz végén ellenőrizheted, hogy melyik válaszokat találtad el és mi lett volna a helyes.