A Canon D30 nem publikált hibakódjai

0Hibakód Leírás Megoldás
Err 09
Rendszer
Ez a hiba akkor jelentkezik, mikor az EOS D30-as belso ellenőrző rendszere nem tudja befejezni az ellenőrzést az Erre megadott időn belül. Főleg olyankor fordul elő, ha több gombot vagy kapcsolót aktivál egyszerre. Mivel ez a hiba rendellenes használat eredménye, próbálja meg a fényképezőgép ki és bekapcsolásával javítani. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 22
CF Meghajtó
Ez a hiba akkor jelentkezik, mikor a képet nem lehet a CF kártyára írni. A hiba forrása a következők valamelyike lehet: a kártya nincs rendesen a helyén, a kártya nem adott készenléti jelet a fényképezőgépnek, a kártya fizikailag sérült vagy a fényképezőgép akkumulátora annyira lemerült, hogy már nincs benne elég energia a kép elmenetéséhez. Használja a hálózati adaptert vagy töltse fel az akkumulátort. Ha a hiba megfelelő áramellátás mellett is jelentkezik, akkor ellenőrizze, hogy a CF kártya tökéletesen a helyén van-e. Próbálja ki a fényképezőgépet másik CF kártyával. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor a fényképezogéppel és a CF kártyával keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 23
Nincs hely a CF kártyán
Ez a hiba akkor jelentkezik, mikor a kártyán lévő hely nem elegendő az elkészült kép elmentéséhez. Jó példa Erre mikor majdnem megtelt kártyával a gépben hosszú expozíciós éjszakai felvételt készít zajcsökkentés nélkül. Ilyenkor a kép mérete az átlagosnál nagyobb, így elképzelhető, hogy a kép nem fér rá a majdnem teli kártyára. Használjon megfelelő szabad kapacitással rendelkező kártyát. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 50
CF Formatálás
Ez a hiba olyankor jelentkezi, mikor a D30-asban lévő CF kártyát nem lehet a fényképezőgéppel leformatálni. Cserélje ki a CF kártyát. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 51
Visszajátszás
Ez a hiba akkor jelentkezik, mikor a kiválasztott kép nem játszható vissza ezzel a fényképezőgéppel. Cserélje ki a CF kártyát. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 80
Zár
Ez a hiba a következő esetekben fordulhat elő:

  1. mikor az EOS D30-as úgy érzékeli, hogy a zár nincs felvételre kész állapotban.
  2. mikor az EOS D30-as úgy érzékeli, hogy a zár nyitási és zárási folyamata megszakadt.
  3. mikor a beépített vakut nem lehet újratölteni az E-TTL elővillantás és a fő villantás között.
Probálja meg megoldani a problémát a fényképezogép ki, majd ismételt bekapcsolásával. Ha ez nem szünteti meg a hibát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 81
Tükör
Ez a hiba a következő esetekben fordulhat elő:

  1. mikor az exponáló gombot félig lenyomta, de a fényképezőgép nem tudta ellenőrizni, hogy a tükör alsó pozícióban van-e.
  2. mikor az expozíció alatt a tükör állapota nem meghatározható.
Keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 82
Vaku
Ez a hiba olyankor jelentkezik, mikor a beépített vakut nem lehet feltölteni. Probálja meg megoldani a problémát a fényképezogép ki, majd ismételt bekapcsolásával. Ha ez szünteti meg a hibát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.
Err 83
Vakunyitás
Ez a hiba olyankor jelentkezi, mikor a beépített vaku kinyitása után a fényképezogép nem tudja megállapítani a vaku állapotát. (3x próbálja meg kinyitni.) Probálja meg megoldani a problémát a fényképezogép ki, majd ismételt bekapcsolásával. Ha ez nem szünteti meg a hibát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt. (Az EOS D30 a beépített vaku nélkül is használható az EX sorozat vakujaival és/vagy a vakucsatlakozón keresztül csatlakoztatott bármilyen külső vakuval.)
Err 84
Objektív csattlakozás
Ez a hiba a következő esetekben fordulhat elő:

  1. mikor a fényképezogép bekapcsolása vagy az exponáló gomb enyhe lenyomása után az EOS D30-as nem tudja felvenni a kapcsolatot az objektívvel.
  2. mikor az objektív blendéje az expozíció alatt nem szabájozható.
Tisztítsa meg (puha, száraz ruhával) az objektív illetve a váz elektromos csatlakozóit. Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor próbálja ki a gépet egy másik EF rendszerű objektívvel. Ha ez sem szünteti meg a hibát, akkor keresse fel a legközelebbi Canon szervizt.