Exkluzív: Canon Digital Ixus 430

0Az adatlapok alapján már korábban is tudtuk, hogy a Digital Ixus 430 a hasonló nevű, de 400-as számú fényképezőgép frissített változata. Mikor kézbevettük, akkor döbbentünk csak rá igazán a hasonlóság mértékére. A külsőt tekintve az egyetlen eltérést a hátlapra tett Print/Share (Nyomtatás/Megosztás) gomb jelenti.

Nagy gondban voltunk, hogy mit is írjunk le, hiszen a Digital Ixus 400-ast már bemutattuk, a képminőségről meg nem beszélhetünk. Egyedül a Print/Share gomb maradt újdonságnak. Már amennyire ez újdonságnak tekinthető. Hiszen a funkció, amit el lehet vele érni nem kimondottan új. A segítségével a képek közvetlen nyomtatása és számítógépre való áttöltése egyszerűsödik le, hiszen a folyamat a gomb megnyomásakor elindul.


A nyomtatást a szerkesztőség PictBridge és Canon Direct Print kompatibilis i955-ös fotónyomtatóján próbáltuk ki. A fényképezőgép a két közvetlen nyomtatási szabvány közül a PictBridge-et választotta, és így csatlakozott a nyomtatóhoz. Ezt a képernyőn megjelenő PictBridge ikon jelezte. A nyomtatási paraméterek nagyon aprólékosan, de mégis kényelmesen beállíthatók, persze csak akkor, ha a nyomtatást a menüből választottuk ki. A Print/Share gomb megnyomásakor a nyomtatás az utolsó beállításokkal automatikusan elindul. A tapasztalatok alapján ezért az új gomb akkor lehet hasznos, ha sok kép közül kell viszonylag sok (10-20 db.) képet azonos beállításokkal kinyomtatnunk. Ilyenkor ugyanis tényleg kényelmes, hogy a képernyőn látható kép egy gombnyomással kinyomtatható.

Mivel a gyártás előtti darabhoz nem kaptuk meg a legújabb szoftvert, így az áttöltés funkciót nem tudtuk kipróbálni.

Azok kedvéért, akik nem ismerik az elődmodellt


A Digital Ixus 430 ugyan nem a legkisebb ultra kompakt digitális fényképezőgép, de szinte biztos, hogy az egyik legszebb. A masszív módon összerakott fényképezőgép nagyon kiforrott darab, hiszen a Canonnak már 10 gépe jelent meg ebben a modellcsaládban. Legfőképpen azért sajnáljuk, hogy nem írhatunk a képekről, mert a nagyonjó kialakítás mellett ezzel is nagyon elégedettek voltunk. Vajon mit tudnak még javítani rajta a megjelenésig?

A Digital Ixus 430-at mindenesetre amint itthon is kapható lesz, részletesebben is bemutatjuk.