Extreme áruháznyitás

0
Hirdetés

Az Extreme Digital által meghirdetett “Van képed hozzá?” címet viselő digitális fotópályázat a szervezők várakozásait messze túlszárnyalva, óriási sikerrel zárult. Az extrém üzenettel bíró alkotásoknak kiírt megmérettetésre több mint 2500 fotó érkezett. A pályaműveket olyan prominens tagokból álló zsűri értékelte, mint Szamódy Zsolt a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke, Martin Szipa, nemzetközileg elismert fotográfus és Görög Zita, műsorvezető, fotómodell.
A nyertes képek

A legjobbnak ítélt alkotásokat az Extreme Digital és a HP által felajánlott, több mint 2 millió forint összértékű digitális képalkotó eszközzel díjazták. Első helyen Kornfeld Andrea “Szellemek vágtája” című műve végzett, amely a mozgásábrázolás egy speciális eszközével, a bemozdulásos életlenség alkalmazásával készült. A legjobb kép készítőjének díja egy professzionális fotós szett (Canon EOS 20D váz +, Canon EF-S 18-55mm nagylátószögű objektív, Canon 70-200 F4.0 USM EF-L CPS teleobjektív, Canon 50 F2.5 EF makroobjektív, Löwepro Stealth Reporter 500 AW, Manfrotto RC141 állványfej, Manfrotto PRO 055B professzionális állvány, Canon Speedlite 580 vaku, Canon BGE2 professzionális markolat, SanDisk 2GB Compact Flash UltraII memóriakártya). Második helyen Birton Szabolcs “‘Rain drops’ or find yourself in somebody” című alkotása végzett, ami a fotográfusok által kedvelt vízcseppekkel operál. A készítő ajándéka egy Canon EOS 350D KIT, amely Canon EOS 350D vázból és egy Canon EF-S 18-55mm nagylátószögű objektívből áll. Harmadik helyezett Molnár Árpád “Zümmögsz királyány?” című képe lett, amin a béka portré érdekessége, hogy alulról készült, így ez a makró fotó különösen szuggesztív hatást kelt. A készítőt egy Minolta Dimage A200 digitális fényképezőgéppel jutalmazták. A HP különdíját, egy HP Designjet 90r professzionális A2+ méretű nyomtatót Szabó László a “Szép új világ” című képével nyerte.Kornfeld Andrea Birton Szabolcs


Molnár Árpád Szabó László

A kiállított fotók június 8. és 26. között tekinthetők meg az Extreme Digital Mammut Üzletközpontjának második emeletén lévő fotóáruházában, ahol zajlik még a közönségszavazás. A látogatóknak legjobban tetsző alkotás készítője 100.000 forintos vásárlási utalványt nyer, a szavazók között pedig egy 4 megapixeles HP fényképezőgépet sorsolnak ki.

A több mint 400 m2-es szaküzlet ötvözi az áruházak nagy területéből és széles termékpalettájából adódó előnyöket a bolt filozófiájából fakadó kiemelt szakmai kiszolgálással. A bolt különlegességét az igényes és tágas bemutatótermi környezeten kívül a szakmailag felkészült eladók, tanácsadási és szakmai konzultációra való lehetőség, illetve a termékek helyszíni kipróbálásának lehetősége biztosítja. Az üzlet célja a vevőkör fotótechnikai kiszolgálásán kívül szakmai rendezvények helyszíneinek biztosítása, oktatások, tréningek megtartása, kiállítások és klubrendezvények szervezése, amelyek elősegíthetik a magyarországi digitális fotókultúra kialakulását.