Gepetto 800 Pro videóállvány

0

Rögtön cikkünk elején enyhe képzavart szeretnénk kiigazítani. Bár az öreg Gepetto inkább a fa mestere volt, a Gepetto videóállvány messze nem fából készül. Bár a rezonanciák csillapítására a fa ideálisabb lehet, mint a fém, a tartósság és a masszivitás inkább a fém állványok sajátsága.

A szövet táskában érkezett Gepetto 800 Pro videostatívja majdnem teljes egészében fémből készült, műanyagot csak a szorítóknál találunk. Lábait a nagyobb stabilitás érdekében több csőból alkották meg, a könnyebb összecsukás és kinyitás érdekében ezek egymás mellé csúsztathatók. A legkisebb láb négyzetes keresztmetszetű.
Kinyitáshoz a szorító karokat kell az egyes szegmensek alján kioldani, majd egyenként kicsúsztatni a lábakat. A lábak dőlésszögét a köztes merevítők kialakítása miatt nem változtathatjuk meg.

A lábak végén a függőleges irányhoz beállított fém, menetes talpat találunk, mely tüskében végződik, de a rajta lévő gumitalpat átcsavarva lehetőség van a gumira támasztani az állványt.

A fejet szintezőcsészére építették, mely a lábak méretének változtatása nélkül teszi lehetővé a vízszintezést, viszonylag kis elfordítás esetén. A helyes vízszint megtalálásában a fejre helyezett libella segít.

A fej a szokásos videózáshoz szükséges elfordításon kívül az emelés és döntés funkciót valósítja meg. Ezeket persze igen finoman, minimális letapadással. A döntést és emelést ráadásul olajos csillapítással oldották meg, így nagy tömegű gépeknél is finom állítást végezhetük felvételkészítés közben is. A szorítás erősségét az oldalt elhelyezett karral módosíthatjuk.

A méretes gyorscseretalp 11×4,5 cm-es, a fejre helyezés után fogasléces megoldással ± 4 cm-rel előre vagy hátra mozgatható, hogy az alkalmazott kamera tömegközéppontját pontosan az állvány közepe fölé tudjuk helyezni.

A videókart is tartalmazó szett a Photoking-től érkezett, a termék ára bruttó 45.000 Ft.

Min. magasság 72 cm
Max. magasság 155 cm
Összecsukott hossz 73 cm
Szekciók száma 3
Terhelhetőség 6,5 kg
Tömeg 3,5 kg