Jinbei mély ernyő

0

A fényformálók közül manapság a legelterjedtebbek a szoftboxok, oktoboxok, illetve a parabolaboxok. Pedig az ernyőket sem kell feledni, hiszen nem csak a létrehozott szemfény formájában tudnak szebbet adni mint egy oktobox, hanem a fény-árnyék perem is lágyabb lehet.

Az ernyőknél többnyire azt lehet felhozni hátrányként, hogy kevésbé koncentrált fényt adnak. Ez egy bizonyos fokig igaz is lehet, főképp ha áteresztő ernyőt használunk, de ilyet nyilván akkor veszünk elő, amikor a cél valóban az, hogy nagyon lágy fényeket hozzunk létre. Az indirekt ernyőknek viszont megvan az az előnyök, hogy a pálca ki-be tologatásával, azaz a vakutól való távolság módosításával változtatható a fény centrálissága, illetve a fény-árnyék átmenet mérete, erőssége.

Egy átlagos indirekt ernyőt azonban hiába tolunk teljesen hátra, az még mindig nem fog olyan koncentrált fényt adni, mint egy parabolabox, pláne, ha az előtt rács is megtalálható.

Ha kisebb fénykört szeretnénk létrehozni, de ragaszkodunk az ernyők adta lágy átmenethez, akkor jönnek szóba a mély ernyők, vagy DEEP ernyők.

A parabolaboxhoz kissé hasonló kialakítás miatt a működés is hasonló, azzal a nem jelentéktelen különbséggel, hogy míg egy parabolabox igen méretes darab tud lenni, ami mögé még a vakut is el kell helyeznünk, egy indirekt ernyőnél a vaku az ernyő elé kerül, így kompaktabb használat érhető el. Ráadásul sokkal egyszerűbb összecsukni és kinyitni, mint egy parabolaboxot, így a szállítása is egyszerűbb.
Magyarul, ha szép fényeket szeretnénk, kerekded szemfénnyel, és mindezt könnyen hordozható kialakítással, akkor egy Deep umbrella kiváló választás lehet, ami akár 130 cm-es méretben is könnyedén a hónunk alá vágható és akár terepre is kivihető.


A szemfény egyébként kicsit más hatású lesz, mint egy parabolaboxnál, vagy akár egy hagyományos átvillantó ernyőhöz képest is, hiszen az ernyő előtti vakufej blokkolja a fény egy részét, így a szemfényben ez is látszani fog.

A Mikrosatnál többféle méretben érhetők el mély ernyők, 85, 105 és 130 cm átmérővel, belsejüket tekintve pedig ezek lehetnek fehérek, vagy ezüst reflektív anyagúak.
Külön megvásárolható hozzájuk diffúzor előtét, amellyel még lágyabb fényeket hozhatunk létre.

A Mikrosat Deep ernyők 9.900 Ft és 19.900 Ft közötti áron érhetők el, hozzájuk diffúzor előtét pedig 5.500 Ft és 8.500 Ft között vásárolható.

A terméket a Mikrosattól kaptuk kölcsön a kipróbálás idejére.

Ha a bemutatóink segítettek a termék kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!