JJC méhsejtrács készlet Canon és Nikon vakukhoz

0

Bizonyos esetekben, de főleg portrézásnál fordulhat elő, hogy szűk szögben érkező, keményebb fényre van szükségünk. Rendszervakuk esetében a zoomfej gyújtótávolságának növelésével van lehetőségünk szűkíteni a villanási szöget, de csak bizonyos határokon belül, ráadásul a vakufej előlapja mindenképpen ad szórt fényt más irányokba is, csak kisebb mértékben.

Ha arra van szükségünk, hogy valóban csak egy adott területre korlátozódva világítsunk méhsejt rácsot kell alkalmaznunk.

Erre ad remek megoldást a JJC méhsejtrács készlete, ugyanis többféle villanási szöget választhatunk magunknak, annak függvényében, hogy a vékonyabb és vastagabb méhsejt közül melyiket alkalmazzuk (lehet mindkettőt is).

A kiegészítő fényformáló eszközt Canon Speedlite 580EX/580EX II-höz, vagy Nikon SB900/SB910-hez igazodó külsővel vásárolhatjuk meg.

A felhelyezéshez az adott vakunál alkalmazott módszert használhatjuk (pl. Nikon verziónál bepattintós, füles megoldást).
A fényterelő vakura rögzítése után az elején lévő, nagy átmérőjű rögzítő kupak könnyedén lecsavarható, s belehelyezhető kívánság szerint a 9 mm-es, vagy a 18 mm vastag méhsejtrács, vagy akár mindkettő.

Az alábbi dobozban méhsejtrács nélkül, illetve a háromféle variációjú méhsejtráccsal készített portré képek láthatók.
A főfényt adó rendszervakut a modelltől 2,5m-re helyeztük el, a vaku zoomfejét 85 mm-re állítottuk. A méhsejtrács felhelyezése után a teljesítményt 1 Fé-kkel emeltük (igazából csak 2/3 Fé lett volna szükséges, de a vakun csak 1 Fé lépések álltak rendelkezésünkre, így RAW-ból konvertálás során enyhe fényerő korrekciót alkalmaztunk).

Méhsejtrács alkalmazásacsak vakufej zoom


9 mm-es méhsejtráccsal


18 mm-es méhsejtráccsal


9+18 mm-es méhsejtráccsal

A JJC méhsejt kitet bruttó 6.990 Ft-ért vásárolhatjuk meg.

A cikkben szereplő terméket a McGoat webáruháztól kaptuk a teszt idejére. Köszönjük!

Ha a bemutatóink segítettek a gép kiválasztásában, akkor a vásárlásnál tegyen erről említést a kereskedőnél is! Ezzel támogathatja a Pixinfo.com működését. Köszönjük!